Dragi prieteni,

 

Ne apropiem de sfârșitul anului 2022!

 

A fost un an intens pentru echipa Spune-mi o poveste pentru suflet, bogat în colaborări și în experiențe constructive. Fiecare întâlnire a fost valoroasă și este foarte dificil să stabilim o ierarhie a proiectelor noastre.

 

🥳La Spune-mi o poveste pentru suflet, proiectul anului a fost #BucurieDupăLiturghie, organizat în colaborare cu parohia din Poienarii Burchii, județul Prahova. 5 ateliere de povești, peste 50 de copii  participanți și o comunitate antrenată în activități care au urmărit apropierea de biserică și binele celuilalt.

Le mulțumim părintelui paroh Marius Curelea și celor din comunitatea din Poienarii Burchii, pentru generozitatea și pentru deschiderea cu care ne-au primit. Gânduri despre ce s-a întâmplat pe parcursul proiectului descoperiți în articolele:

Două motive să vii la Bucurie după Liturghie

Hai la Bucurie după Liturghie

De ce Bucurie după Liturghie.

 

***

 

🙏Colaborarea cu Agenția de știri Basilica a fost o onoare și o responsabilitate pentru noi.

De la începutul anului, Ioana Revnic, coordonatoarea proiectului nostru, a publicat pe pagina de Facebook a Agenției de știri Basilica 47 de texte pentru #ȘcoalaDeDuminicăLaBasilica, iar scriitoarea și ilustratoarea de cărți pentru copii Veronica Iani a scris 27 de povestioare inedite la rubrica sa, #PoveștiPentruSuflet.

 

***

 

 😥 Din păcate, nu am reușit să continuăm concursurile Spune-mi o poveste pentru suflet, dar promitem să le reluăm. Au fost 20 de ediții, la care au participat, până acum, peste 2250 de copii din opt țări: România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Belgia, Elveția, Olanda și Franța. Detalii despre concursurile SOPS găsiți în ACEST articol.

 

***

🌞Tot în 2022, în lunile august și septembrie, Georgiana Nistor și Iuliana Pîrvu, două dintre povestitoarele noastre, au desfășurat un stagiu de practică Erasmus+ în Atena, Grecia. Ele le-au citit copiilor români de acolo povești din literatura română și au desfășurat activități cu aceștia în cadrul a două asociații românești din Atena: Asociația Culturală Româno-Elenă „Artă și Cultură” și Asociația „Redescoperă România”.

Impresii despre experiența lor găsiți AICI.

 

 

🤩 În sfârșit, am celebrat debutul literar al colegei noastre Mădălina Andreescu, care a publicat cartea „Povești și gânduri pentru oameni – pagini din jurnalul unei fiice, soții și mame”. Puteți comanda cartea de AICI, o puteți citi sau o puteți dărui. Mădălina Andreescu face și recomandări de lectură pentru copii, în Ziarul Lumina: citiți-le AICI!

 

 

​***

 

 La toate acestea se adaugă frumoasele colaborări cu școli, biblioteci, comunități parohiale, instituții publice care au făcut posibilă interacțiunea cu peste 500 de copii, prin intermediul atelierelor de povești pe care le-am organizat sau la care am fost invitați.

 

Pe parcursul întregului an, colaboratori permanenți ne-au fost Liceul Pedagogic Ortodox „AnastasiaPopescu” și Biserica Sfântul Dumitru Poștă din București, cărora le mulțumim pentru sprijin, pentru susținerea necondiționată și pentru rugăciune.

 

***

 

Mulțumiri susținătorilor proiectului SOPS: Simona și Alex Căbuz și Organizația Saint Paraskeva Orthodox Charity, din Chicago. Mulțumiri tuturor donatorilor!

 

***

 

Iar dumneavoastră vă suntem recunoscători pentru faptul că v-ați făcut părtași la bucuriile noastre!

Vă dorim un 2023 de poveste, cu sănătate și cu oameni buni aproape!

La mulți ani!

 

   

Cu multă recunoștință și cu urări de bine,

     Echipa SOPS