⌛️Se spune că timpul trece (prea) încet, când aștepți cu nerăbdare ceva. În cazul meu, nerăbdarea cu care am așteptat o nouă întâlnire la #BucurieDupăLiturghie m-a ajutat să trec mai repede peste niște zile foarte imprevizibile.

 

Nici nu știu când s-au dus cele două săptămâni dintre atelierele cu copiii din Poienarii Burchii și mă bucur că – duminică, 7 august, de la ora 10:30 – ne vom revedea la #BucurieDupăLiturghie, un proiect al comunității parohiale de aici, organizat în colaborare cu Asociația Spune-mi o poveste pentru suflet.

🥳Sigur că mulți copii din parohie sunt plecați în vacanță, DAR absența lor e compensată de faptul că:

– la ateliere vin copii și părinți din sate învecinate;
– mulți nu au lipsit de la niciun atelier și revin cu frați, surori, verișori, prieteni;
– alături de copii rămân la povești părinți, bunici, apropiați;
– unii participanți vor să fie, la rândul lor, povestitori;
– alți oameni, din alte parohii, văd ceea ce se întâmplă la Poienarii Burchii și vor să preia proiectul #BucurieDupăLiturghie.

 

🙋‍♀️De ce acest proiect cu povești pentru parohii?

Întâi, un răspuns sec:

Pentru că e necesar; pentru că (ne) e la îndemână, pentru că avem resurse valoroase; pentru că proiectele formatoare coerente sunt utile. Poate să facă și altcineva ce facem noi? DA, dar nu CA NOI!

Apoi, o mărturisire:

A spune povești înseamnă, pentru mine o formă de mărturisire a credinței. În acest moment al vieții mele, rolul cu care mă identific cel mai mult este cel de MIJLOCITOR.

Ca mijlocitor sunt un însoțitor și un om de legătură.

Îmi doresc ca, prin ceea ce fac și – îndeosebi prin proiectul #BucuriedupăLiturghie – să îi aduc ÎN PRAGUL BISERICII pe copii, pe părinți, pe cei cu care intru în legătură, într-un fel sau altul.

 

Îmi imaginez că, după aceea, preotul îi ia de o mână; iar sfinții – de cealaltă. Pe rând, fiecare își vede de călătoria sa care sper să ducă mai aproape de Dumnezeu.

Ioana Revnic, 

coordonatoarea proiectului

„Spune-mi o poveste pentru suflet”


#BucurieDupăLiturghie este cel mai recent proiect Spune-mi o poveste pentru suflet, realizat în colaborare cu parohia din Poienarii Burchii, județul Prahova. Este proiect de educație non-formală, în care un rol primordial îl au poveștile.


#BucurieDupăLiturghie înseamnă ateliere interactive de povești și experiențe de învățare. Întâlnirea din 7 august este a patra din cele cinci prevăzute în proiectul-pilot, desfășurat în această vară. 


😇Le sunt recunoscătoare părintelui Marius Curelea, familiei sale, celor din comunitatea din Poienarii Burchii, care ne primesc cu multă generozitate și cu multă dragoste și care ne ajută tare mult.

❤Proiectul Spune-mi o poveste pentru suflet are ca scop formarea caracterului prin intermediul poveștilor. Din 2018 până în prezent, au fost susținute mai mult de 350 de ateliere de povești pentru copii, inclusiv online.

Din mai 2020, s-au organizat concursurile SOPS. Acesta a avut două secțiuni: arte plastice și literatură. În luna aprilie, concursurile au ajuns la cea de-a 20-a ediție. Până în prezent, la această competiție au participat peste 2250 de copii, de adolescenți și de adulți din România, din Republica Moldova, din Ucraina, din Italia, Spania, Danemarca, Olanda, Elveția și Franța.

 

 

Susțineți proiectul nostru, donând în contul Asociației Spune-mi o poveste pentru suflet

Cont: RO65BTRLRONCRT0624723301

Banca Transilvania – Bucureștii Noi

C.I.F 44531306

Paypal @spuneopoveste

Orice sprijin este foarte important pentru noi!