Bine v-am regăsit, dragi iubitori de povești pentru suflet!

 

Ne reîntâlnim după o vacanță care, ca de obicei, a trecut foarte repede, dar cu folos pentru noi, cei din echipa Spune-mi o poveste pentru suflet.

 

Pe unii dintre voi (câștigători ai concursului SOPS 12 – Putna 1871: Serbarea tuturor românilor) v-am cunoscut la Putna, unde am avut parte de momente memorabile, despre care am scris pe scurt aici: Părea imposibil, dar ne-am întâlnit la Putna.

Voi ce ați făcut în vacanță?

 

Când eram elevă, am scris multe compuneri cu titlul „Cum mi-am petrecut vacanța”, fapt care mă enerva, fiind ferm convinsă că nu am absolut nimic interesant de povestit. Mi se părea că lucrurile cu adevărat palpitante li se întâmplă doar altora, iar vacanțele mele nu sunt decât un șir de zile anoste, la sfârșitul cărora nu mă alegeam cu mare lucru.

Cu timpul, mi-am dat seama că tot ce trăiesc – bun sau rău – și tot ce fac îmi oferă un prilej de a învăța ceva. De atunci, nu m-am mai plictisit niciodată. Și am privit altfel experiențele neplăcute, din viața mea. 

Voi ce lucruri cu adevărat importante ați învățat în vacanță?

Când întreb asta, nu mă gândesc la ce ați repetat pentru școală. Ci la învățăturile deduse (și, poate, însușite de voi) din experiențele bune sau mai puțin bune pe care le-ați avut.

Vă provocăm – așadar – să ne faceți părtași la aceste „Învățături din vacanță”, participând la prima ediție din cel de-al doilea sezon al concursurilor Spune-mi o poveste pentru suflet.

În competiție se pot înscrie copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, iar secțiunile acestei ediții sunt FOTOGRAFIE și LITERATURĂ.

 

La prima secțiune, participanții vor trimite poze realizate cu telefonul mobil sau cu un aparat foto digital, care să arate cel mai important lucru învățat de ei în vacanță. Fotografia va fi însoțită de un text de 30-50 de cuvinte, pe aceeași temă. Acesta va fi redactat într-un document Word sau ca text al e-mailului cu care va fi expediată lucrarea.

Concurenții pot participa cu maximum două fotografii, care vor fi jurizate în cadrul a patru categorii de vârstă: 5-7 ani; 8-10 ani; 11-12 ani, 13-14 ani.

 

Secțiunea literară se desfășoară pe trei categorii de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani și 13-14 ani.

Copiii vor povesti o întâmplare petrecută în vacanță, arătând ce lucru semnificativ – pentru ei – au învățat din aceasta.

În creațiile lor, participanții de 13-14 ani vor folosi obligatoriu, pe lângă povestire, o secvență descriptivă de 20-30 de cuvinte și o secvență dialogată, de 3-5 replici.

Textele pot fi redactate în Word, cu diacritice sau pot fi scrise de mână, apoi fotografiate sau scanate. Vom aprecia: respectarea temei; coerența și logica textului; corectitudinea și expresivitatea exprimării; originalitatea.

 

***

 

Așteptăm până în 23 septembrie, la adresa  concursuri.sops@gmail.com, lucrările copiilor și următorul formular de înscriere completat: FORMULAR DE ÎNSCRIERE.

Participanții la concurs sunt rugați să sprijine dezvoltarea demersului de educație caracterială „Spune-mi o poveste pentru suflet”, acordându-ne dreptul de a folosi lucrările trimise, conform detaliilor din formularul de înscriere.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 30 septembrie, pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook cu același nume.

Succes!

Concurs realizat în colaborare cu Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, din București.

Alte detalii despre liceuAICI

 

Ioana Revnic și Echipa „Spune-mi o poveste pentru suflet”

 

 

Maria Andreescu, fotografiată de sora ei, Nectaria Andreescu. Cover de Maria Chirilă. Lucrări participante la concursul SOPS 4/ 2020 – Minunile din jurul nostru.