Dragi iubitori de povești pentru suflet,

 

V-ați gândit vreodată care ar putea fi minunile din jurul nostru?

 

Câteva răspunsuri posibile le-am găsit în ACEASTĂ rugăciune, în care cel ce se roagă îi mulțumește lui Dumnezeu pentru lucruri considerate de mai toți drept firești: fiecare pas al vieţii, fiecare clipă de bucurie, buna mireasmă a lăcrămioarelor şi a trandafirilor, strălucirea de giuvaer din roua dimineţii, dragostea rudelor, dăruirea prietenilor, oamenii întâlniți în cale…

 

Multora dintre acestea nici nu le dăm prea mare importanță.

 

Există în jurul nostru fel și fel de minuni. Trebuie doar să învățăm să le descoperim. De aceea, vă îndemnăm să fiți curioși, să priviți cu atenție la tot ce vă înconjoară, să căutați lucruri de care să vă minunați. Și, mai ales, să le arătați și altora, participând la a patra ediție a concursurilor „Spune-mi o poveste pentru suflet”.

Tema ediției este „Minunile din jurul nostru”.

Concursul lunii august cuprinde – în premieră – trei secțiuni: fotografie, literatură, abilități practice și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

 

La prima secțiune, copiii vor realiza poze cu telefonul mobil sau cu un aparat foto digital și pot participa cu maximum două fotografii care să respecte tema concursului.

Acestea vor fi jurizate în cadrul a patru categorii de vârstă: 5-7 ani; 8-10 ani; 11-12 ani, 13-14 ani. Și părinții pot deveni căutători de minuni, alături de copii, dar este foarte important ca fotografia care ajunge la noi să fie realizată de cei din urmă.

Secțiunea literară se desfășoară pe trei categorii de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani și 13-14 ani. Participanții își vor imagina o poveste cu tema „Minunile din jurul nostru”, inspirându-se din toate aceste fotografii:

 

Copiii vor introduce în textele lor și următoarele cuvinte: solz, binecuvântare, praf, spice, a împărtăși, ascultare, azur, milioane, potir, artist. (Forma acestora poate fi schimbată.)

Textele pot fi redactate în Word, cu diacritice sau pot fi scrise de mână, apoi fotografiate sau scanate. Vom aprecia: respectarea temei, coerența și logica textului, corectitudinea și expresivitatea exprimării, originalitatea.

Secțiunea de abilități practice se adresează familiilor.

Copiii și părinții sunt invitați să realizeze cuibul unei păsări miraculoase, folosind tot ce au la îndemână. Citiți AICI instrucțiunile de realizare a cuibului și urmăriți filmele din care aflați, pas cu pas:

PASUL 1: care sunt materialele necesare.

PASUL 2: cum pregătiți materialele de lucru și cum începeți să realizați cuibul.

PASUL 3: cum continuați lucrul.

PASUL 4: cum arată rezultatul muncii voastre.

PASUL 5: cum obțineți cuibul, înainte de a-l decora.

PASUL 6: cum decorați cuibul.

Participanții vor trimite poza finală a cuibului decorat și o descriere de 50-70 de cuvinte a păsării miraculoase care locuiește în acesta. Descrierea va fi redactată într-un document Word sau ca text al e-mailului în care este expediată fotografia. 

Așteptăm până în 23 august, la adresa  concursuri.sops@gmail.com, lucrările copiilor și următorul formular de înscriere completat: FORMULAR DE ÎNSCRIERE.

Participanții la concurs sunt rugați să sprijine dezvoltarea demersului de educație caracterială „Spune-mi o poveste pentru suflet”, acordându-ne dreptul de a folosi lucrările trimise, conform detaliilor din formularul de înscriere.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 31 august pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook cu același nume. 

Premianții vor primi jocuri de puzzle cu tema „Minunile din jurul  nostru” și alte surprize. Obțineți informații suplimentare scriind la concursuri.sops@gmail.com.

Echipa „Spune-mi o poveste pentru suflet”

 

(Sursă foto – Mănăstirea Putna)