O persoană căreia i-am vorbit despre campania „Spune-mi o poveste de Crăciun” mi-a atras atenția că e prea legată de… mine.

E adevărat! Cartea „Călătorește cu trei sfinți români”, pentru care am inițiat strângerea de fonduri, e scrisă de mine.  Dar e destinată copiilor și adulților care caută lecturi formatoare. În plus, e o carte interactivă: are jocuri, întrebări, teme de reflecție, pe care copiii le pot aborda împreună cu părinții, cu frații, cu profesorii.

Și proiectul „Spune-mi o poveste pentru suflet”, pe care îl coordonez, are legătură cu mine.

Dar în proiectul SOPS e implicată o întreagă echipă.

„Spune-mi o poveste pentru suflet” înseamnă o comunitate de voluntari, de copii, de părinți, de profesori. De pildă, în ultimul an, peste 1650 de copii din România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Franța, Olanda, Belgia și Elveția s-au înscris la concursurile noastre. Cu o parte dintre participanții la concursul SOPS 12 „Putna 1871: Serbarea tuturor românilor” și cu părinții lor m-am întâlnit anul acesta, la Putna.

Aflați din acest articol cum a fost – Părea imposibil, și totuși ne-am întâlnit la Putna

Proiectul SOPS adună oamenii. Facem bine prin povești, creând în jurul acestora comunități.

Imaginați-vă cum ar fi dacă, în cadrul proiectului SOPS, am reuși să ne întâlnim mai des. În vremurile acestea, când ne autoizolăm din ce în ce mai mult, astfel de întâlniri pot crea legături de durată și experiențe memorabile. 

 

Mi-ar plăcea, de exemplu, ca în 2022 să organizăm o tabără asemănătoare celei de la Putna. Unde? „Acasă” la Sfinții Ioan Casian și Dionisie Exiguul, doi dintre eroii cărții „Călătorește cu trei sfinți români”. În locuri pe care le poți descoperi ca pelerin, ca turist, ca om care vrea să cunoască mai mult.

 

Donând pentru cartea „Călătorește cu trei sfinți români”, susțineți întregul proiect „Spune-mi o poveste pentru suflet”. Susțineți comunități.

 

În primul rând, pentru că 30 de comunități din țară și din străinătate vor primi o parte din cele 1000 de exemplare pe care Asociația Spune-mi o poveste pentru suflet dorește să le achiziționeze la preț de tipar (17 lei/ exemplar). Altele, vor ajunge la copiii participanți la concursurile și la activitățile noastre. Cu unii dintre ei, mi-ar plăcea ca eu și echipa SOPS să ne întâlnim. Așa cum s-a întâmplat anul acesta, la Putna.

Vă rog să dați de știre și altora că există campania „Spune-mi o poveste de Crăciun”!
Orice ajutor contează. 
Puteți susține campania donând pe pagina de Facebook a acesteia sau în contul Asociației Spune-mi o poveste pentru suflet:
Cont: RO65BTRLRONCRT0624723301
Banca Transilvania – Bucureștii-Noi
C.I.F 44531306

Vă mulțumesc!

Ioana Revnic,

autoarea cărții „Călătorește cu trei sfinți români”

și coordonatoarea proiectului

„Spune-mi o poveste pentru suflet”

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]