Dragi copii,

 

Precis vă plac poveștile cu supereroi. Probabil că vă fascinează puterile lor supraomenești și faptul că ies învingători în lupta cu răul. Nu uitați însă că supereroii, fiind inventați de cineva, nu au existat niciodată în realitate. Deci și  însușirile lor sunt imaginare.

 

Dar au existat oameni care, pentru bunătatea lor, pentru credință, pentru ascultare, pentru faptele lor deosebite au primit de la Dumnezeu puteri greu de înțeles cu mintea noastră.

 

Sfinții sunt asemenea oameni. Știți care e darul  lor cel mai însemnat? Să le facă bine celorlalți, chiar dacă ei, sfinții, nu mai trăiesc pe pământ, ci în cer. Trebuie doar să li se ceară ajutorul!

 

Am povestit într-o carte viețile a trei dintre ei: Sfinții Ioan Casian, Dionisie Exiguul, Ioan Iacob Hozevitul. Sunt sfinți români, care au trăit în epoci diferite și care au călătorit mult.

Unul i-a învățat pe călugării din Apus cum e viața într-o mănăstire. Altul a inventat calendarul creștin, făcând din nașterea Mântuitorului reperul după care se numără anii lumii. Iar al treilea e un sfânt român la Ierusalim, de la care ați putea învăța cum să învingeți multe greutăți.

Citiți această carte, ca să aflați ce a făcut fiecare dintre cei trei! Apoi, răspundeți unor întrebări pe care le găsiți aici. Notați răspunsurile fie în carte; fie în jurnalul vostru de lectură. Ori răspundeți oral, discutând cu un părinte, cu un profesor sau cu un prieten. În plus, jucați-vă câteva jocuri create de o fetiță de vârsta voastră, aflate la finalul cărții.

Călătorie plăcută, în viețile Sfinților Ioan Casian, Dionisie Exiguul și Ioan Iacob Hozevitul!

Ioana Revnic,

autoarea cărții și coordonatoarea proiectului

„Spune-mi o poveste pentru suflet”

***

Ca orice autor, îmi doresc ca această carte să ajungă la cât mai mulți cititori.
De aceea, eu și echipa Spune-mi o poveste pentru suflet am inițiat campania de strângere de fonduri „Spune-mi o poveste de Crăciun!”. Ne sprijină, în acest sens, organizația Saint Paraskeva Orthodox Charity, din SUA. 
Asociația Spune-mi o poveste pentru suflet o va achiziționa – la preț de tipar (17lei/ exemplar) – 1000 de exemplare din cartea mea. O parte vor ajunge la copiii din 30 de comunități din țară și din diaspora, comunități care vor organiza câte un atelier „Spune-mi o poveste pentru suflet” cu câte o povestire din cartea „Călătorește cu trei sfinți români”.
Alte cărți vor fi folosite în activitățile asociației (ateliere de lectură, concursuri), fiind distribuite GRATUIT.
Vă rog să dați de știre și altora că această carte și această campanie există!
Vă mulțumesc!
Orice ajutor contează. 
Puteți susține campania donând pe pagina de Facebook a acesteia: 

Sau în contul asociației:

Asociația Spune-mi o Poveste pentru Suflet
Cont: RO65BTRLRONCRT0624723301
Banca Transilvania – Bucureștii-Noi
C.I.F 44531306