Dragi iubitori de povești pentru suflet, vă invităm să vă puneți pentru câteva momente OCHELARII CURAJULUI. Nu-i știți? Sunt ochelarii care descoperă curajul din jurul nostru: printre vietățile mărunte și neluate în seamă; printre noi, oamenii. Să găsim CURAJUL! Să învățăm să fim curajoși, deoarece NIMENI nu se naște astfel! „Curajul se învață. Prima dată trebuie să îndrăznești să fii curajos, ca să vezi că se poate” spune un personaj din cartea Curajul de Veronica Iani, volum care ne-a inspirat în alegerea temei la ediția SOPS 6.

 

 

Tema lunii octombrie este „Povești de curaj”.

Concursul are trei secțiuni: ARTE PLASTICE, LITERATURĂ, ABILITĂȚI PRACTICE, iar în competiție se pot înscrie copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani.

 

La secțiunea de ARTE PLASTICE, îi provocăm pe copii să aibă CURAJUL să ilustreze CURAJUL. Adică să facă un desen în care să ne dezvăluie cum arată CURAJUL pentru ei.

Lucrările vor fi realizate pe hârtie format A4, A3 sau A2, pe carton sau pe pânză. Acestea vor fi jurizate în cadrul următoarelor categorii de vârstă: 5-7 ani; 8-10 ani; 11-12 ani, 13-14 ani și liceeni.

 

SECȚIUNEA LITERARĂ cuprinde patru categorii de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-14 ani și liceeni.

Copiii din clasele primare și gimnaziale vor scrie, întâi, trei lucruri pe care le pot face ei, pentru a învăța să fie curajoși. Apoi, vor povesti o întâmplare reală sau imaginară prin care vor arăta de ce „Curajul este cheia care te ajută să faci binele”.

Liceenii vor redacta două texte: un eseu reflexiv de minimum 200 de cuvinte despre cât de importante sunt poveștile de curaj și modelele de curaj în viața unui adolescent. Și povestea unei fapte de curaj din istoria noastră, din perspectiva unui martor al acesteia.

Vom aprecia: respectarea temei, coerența și logica textelor, corectitudinea și expresivitatea exprimării, originalitatea. Așteptăm textele în format Word, cu diacritice sau scrise de mână, apoi fotografiate sau scanate.

 

La secțiunea de ABILITĂȚI PRACTICE, concurenții vor confecţiona o cheie a curajului, din plastilină cu întărire rapidă, din pastă polimerică (de exemplu FIMO) sau din lut, utilizând ACESTE SUGESTII.

Participanții vor trimite două fotografii din timpul realizării cheii și poza finală a acesteia.

 

***

 

Așteptăm lucrările până în 23 octombrie, la adresa concursuri.sops@gmail.com, plus următorul formular de înscriere completat: FORMULAR DE ÎNSCRIERE.

Participanții la concurs sunt rugați să sprijine dezvoltarea demersului de educație caracterială „Spune-mi o poveste pentru suflet”, acordându-ne dreptul de a folosi lucrările trimise, conform detaliilor din formularul de înscriere.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 31 octombrie pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook cu același nume.

Vor primi cărți cu povești de curaj – iar printre acestea se va găsi și Curajul, de Veronica Iani.

Vor fi și alte premii surpriză.

Mult succes!

Obțineți informații suplimentare scriind la concursuri.sops@gmail.com.

Echipa „Spune-mi o poveste pentru suflet”