În august 1871, la Mănăstirea Putna a avut loc Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni. Câțiva tineri abia trecuți de 20 de ani – printre care se numărau Mihai Eminescu și Ioan Slavici – și-au propus să adune acolo compatrioți din toate provinciile țării. De ce? Pentru a comemora 400 de ani de la întemeierea mănăstirii. 3000 de români au răspuns, atunci, chemării lor.

 

Putna 1871 – Serbarea tuturor românilor este tema celei de-a douăsprezecea ediții a concursurilor „Spune-mi o poveste pentru suflet”. În competiție se pot înscrie copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

 

Secțiunile concursului sunt LITERATURĂ și ARTE PLASTICE. Mai multe detalii găsiți în articolul Concursul Putna 1871 – Serbarea tuturor românilor.

 

Am bucuria să vă anunț că toți câștigătorii acestei ediții vor fi premiați la Mănăstirea Putna, în 16 august. Iar organizatorii vor deconta cheltuielile de transport. Ne dorim ca ȘI mai mulți copii decât cei care ne-au scris până acum să ne trimită lucrările lor.

 

Prin urmare, am decis să prelungim și în luna mai ediția a 12-a a concursului nostru. Toți cei care doresc să participe la concursul Putna 1871 – Serbarea tuturor românilor pot scrie până LUNI, 10 mai, la adresa concursuri.sops@gmail.com. Nu uitați să completați și FORMULARUL DE ÎNSCRIERE!

 

Dragi copii, participați la concursul Putna 1871 – Serbarea tuturor românilor.

Și hai să ne întâlnim în august ACASĂ, la Putna Sfântului Ștefan cel Mare!

Ioana Revnic și echipa SOPS