Sunt Ioana Revnic și am creat proiectul „Spune-mi o poveste pentru suflet”, un proiect de formare a caracterului prin intermediul poveștilor.

La „Spune-mi o poveste pentru suflet”, eu și colaboratorii mei spunem povești despre bunătate, despre demnitate, despre credință, despre curaj, despre cum să faci binele ori de câte ori poți. Organizăm ateliere de povești și concursuri de creație pentru copii.
Poveștile au legătură și cu meseria mea. Am fost și educatoare, și învățătoare, sunt profesoară, iar povestitoare am devenit de când lucrez la București, la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, din București. Aici, o fetiță din clasa pregătitoare mi-a dat într-o zi diploma de Profesoară de povești – un document la care țin mai mult decât diplomele mele de doctorat și de post doctorat.
Cred că toți avem nevoie de povești. Mai ales de acelea care ne amintesc că alegerea binelui este cea mai bună alegere și că poate să fie mereu făcută.
*
Am absolvit în 2001 Facultatea de Teologie Litere a Universității din Oradea. Din 2009, sunt doctor în litere, titlu obținut cu o teză despre scriitorul Ștefan Bănulescu.
În perioada 2011-2013, am urmat Şcoala postdoctorală „Valorificarea identităţilor culturale în procesele globale”, organizată de Academia Română.
Cărți publicate: „Călătorește cu trei sfinți români” (Editura Basilica); „Dresură de lei” (interviuri cu scriitorii Alex Ştefănescu, Eugen Simion, Nicolae Manolescu, Ioana Pârvulescu, Mircea Horia Simionescu, Augustin Buzura, George Bălăiţă, Nicolae Breban, Petru Popescu, Emil Brumaru, Ana Blandiana, Emil Hurezeanu, Mirela Stănciulescu, Mihai Cimpoi, Vitalie Ciobanu și alții); „Convorbiri cu Alex Ștefănescu”; „Lumea romanului românesc: 1965 – 1989”.
Am publicat zeci de articole de critică literară și interviuri cu scriitori, în reviste literare românești din România sau din Basarabia (printre care se numără „România literară”, „Literatura de azi”, „Limba română”).
Am coordonat timp de un an colecția de bibliografie școlară „Hai să citim”, de la editura Corint, îngrijindu-mă de apariția a 10 titluri din colecție. Sunt coautoarea unui manual de limba română pentru clasa a V-a, publicat la aceeași editură.
Am creat site-ul www.bunatate.ro.
În 2018, am inițiat „Spune-mi o poveste pentru suflet”, un proiect de educație a caracterului, prin intermediul poveștilor.
În cadrul proiectului, se organizează atât ateliere de povești susținute de povestitori și de scriitori, cât și concursuri de creație pentru copii.
Până în prezent, au avut loc aproximativ 200 de ateliere, inclusiv online, în comunități din România, Republica Moldova, Ucraina, Belgia, Anglia, Spania, Danemarca, Italia, SUA.
Concursurile „Spune-mi o poveste pentru suflet” au început anul 2020, în luna mai. La acestea au participat 1350 de copii din România, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Elveția, Olanda, Franța și Belgia.
Mottoul proiectului este „Facem bine, prin povești”.
Ne putem cunoaște mai bine la acest eveniment din 23 octombrie, la care voi fi formator: Fii povestitor! Formare pentru ateliere „Spune-mi o poveste pentru suflet”.
Sesiunea de formare este realizată de Asociația „România pentru viață”și de Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet” și se va desfășura pe Zoom, de la ora 10 la ora 13. 
 Participarea la atelier se face completând acest formular de înscriere: https://forms.gle/zHg7TeupKTV3Sqiz8
Veniți alături de mine și de echipa SOPS! 
Ioana Revnic, coordonatoarea proiectului
„Spune-mi o poveste pentru suflet” 
Citiți mai multe detalii despre proiectul SOPS: Spune-mi o poveste pentru suflet și Spune-mi o poveste pentru suflet!
Foto Robert Sandu
Vestimantație Maison Ilia și District 24