3 povestiri pentru copiii din 30 de comunități

 

Nimic nu se compară cu bucuria pe care o aduce Sărbătoarea Nașterii Domnului.

 

Colindele, poveștile de Crăciun, mesele îmbelșugate, prezența celor dragi sunt darurile acestei sărbători. Dar unii copii nu au parte nici măcar de povești; iar alții – aflați departe de țară – au uitat „gustul” poveștilor în limba lor maternă.

 

Acestora și tuturor iubitorilor de povești din 30 de comunități românești de la noi și din străinătate vreau să le dăruiesc cartea „Călătorește cu trei sfinți români”, pe care am scris-o în acest an.

 

Este o carte interactivă – cu jocuri, cu întrebări, cu teme de reflecție – în care viețile Sfinților Ioan Casian, Dionisie Exiguul și Ioan Iacob Hozevitul sunt povestite pe înțelesul copiilor.

 

Care este povestea cărții?

În primele luni ale lui 2021, am făcut parte din proiectul catehetic „Călătorie în copilăria sfinților. File de poveste”, inițiat de pr. Bogdan Teleanu, de la Biserica Sf. Pantelimon – Foișorul de Foc, din București.

 

Pentru copiii – de aici și din străinătate – implicați în acest proiect, am povestit viețile celor trei sfinți ocrotitori ai românilor plecați peste hotare. Așa a apărut „Călătorește cu trei sfinți români”, volum ilustrat de Astrid Mușat. Cartea va fi publicată la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

 

Dăruiește o carte!

Asociația Spune-mi o poveste pentru suflet, pe care o conduc, va cumpăra 1000 de exemplare la prețul de tipar (de 17 lei/ exemplar).

Volumele vor fi folosite la atelierele noastre de povești și la concursurile SOPS.
Îmi doresc ca o parte dintre acestea să ajungă, în primul rând, la copiii din 30 de comunități din țară și din diaspora, comunități care vor organiza câte un atelier „Spune-mi o poveste pentru suflet” cu câte o povestire din cartea „Călătorește cu trei sfinți români”.

Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet” achiziționează volumele la prețul de producție de 17 lei/ exemplar, iar acestea vor fi distribuite gratuit. Dăruiește o carte! Donează o sumă, oricât de mică.

Dacă s-ar găsi 6000 de prieteni care să doneze o sumă simbolică – de exemplu, 3 lei – cele 1000 de cărți ar fi achiziționate.

Fii unul dintre acești prieteni!
Orice sprijin contează.
Mulțumesc! 

Ioana REVNIC,
coordonatoarea proiectului
„Spune-mi o poveste pentru suflet”
***
Puteți susține campania donând pe pagina de Facebook a acesteia sau în contul Asociației Spune-mi o poveste pentru suflet:
Cont: RO65BTRLRONCRT0624723301
Banca Transilvania – Bucureștii Noi
C.I.F 44531306
Aflați mai multe despre proiectul SOPS