Cât ar trebui să iertăm?

Iisus Hristos ne îndeamnă să iertăm de 70 de ori câte șapte, adică mereu. Însă este foarte greu să iertăm, să ne cerem iertare, să ne iertăm.

La ediția a zecea a concursurilor SOPS, vorbim despre această virtute.

Tema concursului – „Iertarea este cheia care te face liber” – este inspirată din cea mai recentă carte a Veronicăi Iani, disponibilă AICI.

 

Îi invităm pe copii să o citească și, apoi, să participe la una dintre cele două secțiuni ale competiției: LITERATURĂ și ARTE PLASTICE.

 

La concurs se pot înscrie copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

 

SECȚIUNEA LITERARĂ se desfășoară pe trei categorii de vârstă. Fiecare categorie va avea de rezolvat un set de cerințe pe care le puteți descărca de AICI (categoria 7-9 ani), de AICI (categoria 10-12 ani) și de AICI (categoria 13-14 ani).

 

Rezolvările pot fi redactate în format Word, cu diacritice, completând fișele specifice fiecărei categorii sau pot fi scrise de mână, apoi fotografiate ori scanate.

Vom aprecia: corectitudinea răspunsurilor, coerența și logica acestora, corectitudinea și expresivitatea exprimării, originalitatea.

*

La această ediție a concursului, la secțiunea de ARTE PLASTICE le propunem copiilor să realizeze o bandă desenată, imaginând o scurtă povestire în care un personaj al cărții Iertarea este pus în situația de a ierta pe cineva sau de a-și cere iertare.

 

Specificații tehnice:
a) desenele pot fi color sau alb-negru.
b) dimensiunile lucrării vor fi următoarele: format A4 pentru copiii din primele două categorii de vârstă (5-7 ani și 8-10 ani) și format A3 (sau 2 foi A4) pentru restul categoriilor de vârstă (11-12 ani, 13-14 ani);
c) lucrarea de bandă desenată trebuie realizată pe o singură față a foii, nu și pe verso;
d) OBLIGATORIU, în partea de sus a lucrării trebuie trecut titlul poveștii și numele autorului.

 

Lucrările vor fi jurizate pe categorii de vârstă: 5-7 ani; 8-10 ani; 11-12 ani, 13-14 ani.

 

Fiecare concurent poate participa cu o singură lucrare.

În evaluarea lucrărilor, juriul va avea în vedere respectarea specificațiilor tehnice și originalitatea lucrărilor.

*

Așteptăm contribuțiile tuturor până în 23 februarie, la adresa concursuri.sops@gmail.com, plus următorul formular de înscriere completat: FORMULAR DE ÎNSCRIERE.

 

Participanții la concurs sunt rugați să sprijine dezvoltarea demersului de educație caracterială „Spune-mi o poveste pentru suflet”, acordându-ne dreptul de a folosi lucrările trimise, conform detaliilor din formularul de înscriere.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 28 februarie pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook cu același nume.

 

Vor fi premii surpriză.

Mult succes!

Obțineți informații suplimentare scriind la concursuri.sops@gmail.com.

Ioana Revnic

și

Echipa SOPS