Într-o zi, pe masa lui Tudor, un băiat din clasa a IV-a, s-a ivit o șosetă desperecheată. Mama lui a luat-o și, din șoseta cu pricina, l-a scos la iveală pe Bob.

De îndată ce a fost adus la viață, Bob a început să spună o poveste interesantă, despre prietenii lui – Șosețica și Șosețel – doi șoseței care se încăpățânează să afle Unde dispar șosetele când dispar. Istorioara este scrisă de o tânără timișoreancă: Alexandra Pintea Varnava și e publicată în Fabulafia.

„Sunt convinsă că mulți dintre noi am rămas cu șosete desperecheate fără să fi băgat de seamă. Eu m-am trezit într-o bună zi cu una roz în loc de două și Ionuț – băiețelul meu a observat că și ale lui, două verzi cu steluțe, erau de fapt doar una – explică Alexandra Pintea Varnava, autoarea poveștii. El și-a luat lupa și lanterna și a făcut drum întors de la coșul de rufe până la mașina de spălat. A stat acolo minute bune și eu pe lângă el. Am copt povestea împreună cum s-ar zice. Adevărul e că-mi place să fac din țânțar armăsar și din fiecare obiect și întâmplare, câte o poveste!”

Celor care nu au desoperit încă Fabulafia, le spun că aceasta este o revistă-carte de povești, cu un conținut original – realizat în exclusivitate pentru ea – de autori contemporani cunoscuți: scriitori, traducători, ilustratori. În Fabulafia se găsesc, așadar, texte ale unor autori consacrați; povești scrise de copii; benzi desenate; pagini de artă (muzică și pictură); știință ludică; texte în limbi străine; jocuri și concursuri; multe rubrici interactive care fac ca publicația să fie unică pe piață.

Dar să revenim la șosetele noastre din povestea Alexandrei Pintea Varnava.

Cu toții știm că șosetele au darul de a dispărea exact când ai nevoie de ele. Și a de a reapărea – atunci când te aștepți mai puțin.

Dar unde ajung șosetele călătoare, cât timp stau pe drumuri? Ce fac – pe unde umblă? De ce hotărăsc să se întoarcă la stăpânii lor?

Șosețel și Șosețica din povestea Alexandrei Pintea Varnava; Bob; Tudor din clasa a IV-a; familia lui; toți cititorii Fabulafiei au aflat răspunsurile.

Copiii care și-ar dori să le știe sau pur și simplu sunt curioși să descopere aventurile unor șosete simpatice sunt invitați sâmbătă, 4 februarie, de la ora 11, la Ora de Povești de la Biblioteca Metropolitană, filiala ,,Marin Preda”, din București (Strada Știrbei Vodă, nr. 168).

Bob va fi de față și promite (cel puțin) o oră incitantă, multă bună dispoziție și o poveste cuceritoare.

Ora de povești este un program de spus şi de citit poveşti simultan, în fiecare dintre filialele Bibliotecii Metropolitane, din București. Întâlnirile au loc de la ora 11, în prima sâmbătă din lună.

Aflați mai multe despre povestea Orei de povești!