Doar oamenii minunați văd lucruri minunate în jurul lor. Aceasta este convingerea de la care am pornit când am acceptat să văd lucrările înscrise la concursul „Minunile din jurul nostru”.

 

Şi am primit confirmarea pe deplin: copiii minunaţi văd în jurul lor minuni şi acolo unde alţii nu ar vedea nimic spectaculos. Dacă unii reuşesc să le descrie mai bine în cuvinte sau alţii reuşesc să le surprindă într-o imagine sau într-o plăsmuire a mâinilor lor, asta deja este mai puţin important.

 

Ceea ce este important este că avem aduse în faţa noastră zeci de minuni de care trebuie să ne bucurăm şi de la care trebuie să pornim în descoperirea şi redescoperirea a tot ceea ce ne înconjoară.

 

Să ne bucurăm de toate aceste minuni şi să le căutăm mereu, la rândul nostru, în tot ceea ce ne înconjoară.

 

De la simpla picătură de ploaie până la sofisticata cusătură de pe costumele populare româneşti sau până la infinitul albastru al mării – lumea e plină de minuni.

 

Trebuia doar ca aceşti copii minunați să ne amintească acest lucru şi să ne determine să încetinim puţin alergătura vieţii cotidiene pentru a le surprinde.

 

Minunați-vă de minunățiile aduse în fața noastră de minunații copii participanți la acest concurs!

Le găsiți pe toate – AICI.

Răsfoiți broșura Concursul lunii august – „Minunile din jurul nostru”.

Profesor universitar dr. habil. Florin Cioban,

Decan al Facultății de Litere din Oradea,

profesor la Universitatea ELTE din Budapesta,

Președinte de onoare al concursului „Minunile din jurul nostru” – SOPS 4/ august 2020

 

Foto cover – Rădeanu David, Premiu Special la concursul „Minunile din jurul nostru”