Unde pot fi citite poveștile? Chiar și în spațiul cosmic!
La 1400 de kilometri de Pământ
Știați că, săptămâna trecută, compania americană SpaceX a desfășurat o nouă expediție spațială privată, încheiată cu succes?
Misiunea Polaris Dawn, finanțată de antreprenorul miliardar Jared Isaacman, a durat cinci zile și a avut ca scop testarea unor echipamente spațiale avansate. Pe lângă activitățile tehnice, echipajul a realizat un eveniment inedit: un „atelier de povești”, la 1400 de kilometri de Pământ.
Protagonista acestui moment a fost Anna Menon, specialistă în misiunea Polaris Dawn. Ea a citit din cartea sa, Kisses from Space, o poveste inspirată de curajul micilor pacienți bolnavi de cancer care sunt tratați la Saint Jude Research Hospital din Memphis, SUA. Câțiva dintre aceștia s-au aflat printre ascultători, iar copiii Annei Menon – James (6 ani) și Grace (4 ani) – au fost și ei prezenți.
Urmăriți cum s-a desfășurat lectura cosmică:
O lectură cosmică cu un scop nobil
Lectura cosmică a avut un scop caritabil, fondurile obținute din vânzarea cărții Kisses from Space fiind direcționate către cercetările medicale de la Saint Jude Research Hospital.
Poveștile au, deci, puterea de a apropia inimile, chiar și atunci când inimile se găsesc la distanțe ce doar cu gândul pot fi parcurse rapid. Și tot poveștile te pot încuraja să faci binele, acolo unde te afli: pe Pământ sau într-un colț îndepărtat al cosmosului.
_____________________________
SpaceX este o companie americană care creează vehicule pentru transportul în spațiul cosmic. Fondatorul ei este Elon Musk.
*
Saint Jude Research Hospital (din Memphis, SUA), este o clinică pediatrică și un centru de cercetare de renume mondial. Instituția a fost creată de actorul american Danny Thomas în 1962. Aici, micii pacienți bolnavi de cancer primesc îngrijiri gratuite, indiferent de condiția socială sau financiară a familiilor din care provin. În cei peste 60 de ani de funcționare, rata de supraviețuire a celor afectați de cancer a crescut de la 20% la 80%, conform stjude.org, iar 94% dintre copiii tratați de leucemie s-au vindecat.
Este un loc dătător de speranță, al cărui patron spiritual este Sfântul Apostol Iuda Tadeu, ocrotitorul celor deznădăjduiți. Un sfânt al speranței. Citește AICI mai multe despre el.