Sunt Mădălina Andreescu.

 

 

Sunt mamă a trei copii veseli și iubitori, soție și profesor Montessori pentru învățământul preșcolar.

 

În clasa a III-a am luat hotărârea curajoasă de a deveni învățătoare, după ce am într-o zi am rezolvat la tablă două coloane cu operații aritmetice, pentru colegii mei.

 

A fost prima dată în viața mea când am fost învățătoare pentru câteva minute, iar sentimentul acela de bucurie si de împlinire, în fața copiilor, nu m-a mai părăsit niciodată.

 

Am predat 10 ani în școli de stat, apoi am schimbat direcția spre învățământul preșcolar, după ce am devenit mămică pentru prima oară. Acum 7 ani, am descoperit pedagogia Montessori și, din clipa în care am pășit în mediul acela fascinant, m-am simțit acasă.

 

Acum aproape doi ani am participat la un training de formare de povestitori, organizat de Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet”. Atunci am cunoscut-o pe Ioana Revnic, de care m-am apropiat încet și am descoperit, cu uimire plină de bucurie, că vorbim aceeași limbă, a dragostei de copii, de limba română și de povești frumoase.

 

Am devenit povestitoare în cadrul acestui proiect și, astfel, am susținut multe ateliere online de povești în perioada pandemiei. Alături de fetița mea, Nectaria, am înregistrat povești, citite de noi, pentru canalul YouTube Spune-mi o poveste pentru suflet.

 

Poveștile citite copiilor în acea perioadă grea, plină de griji și incertitudine, mi-au dat puterea să cred în bine și în frumos, atunci când aveam cea mai mare nevoie.

 

În acest an am susținut ateliere de scriere creativă, tot în mediul online, ateliere la care au participat copii dornici să scrie povești frumoase.

 

Oamenii îmi spun adesea că sunt luminoasă.

Eu știu secretul: lumina vine de la copiii în mijlocul cărora trăiesc zi de zi, dintotdeauna: colegi, elevi, preșcolari, copiii mei.
Este un schimb reciproc de lumină și de dragoste care ne face pe toți mai buni și mai frumoși.
Căci fiecare zi trăită între copii este o filă dintr-o poveste. Una dintre cele mai frumoase.

Mădălina Andreescu
Pe Mădălina Andreescu o puteți cunoaște mai bine în cadrul sesiunii Fii povestitor! Formare pentru ateliere „Spune-mi o poveste pentru suflet”. Va fi unul dintre formatori.
Sesiunea de formare este realizată de Asociația „România pentru viață” și de Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet” și se va desfășura pe Zoom, de la ora 10 la ora 13. 
Participarea la atelier se face completând acest formular de înscriere: https://forms.gle/zHg7TeupKTV3Sqiz8.
Se vor acorda diplome de participare și adeverințe. 
Citiți mai multe detalii despre proiectul SOPS: Spune-mi o poveste pentru suflet și Spune-mi o poveste pentru suflet!