Până la 17 ani, T. nu știa mai nimic despre Putna. Locuia în SUA, cu familia. Ai lui se mutaseră acolo pe când T. era foarte mic, convinși fiind că – astfel – le va fi mai bine decât în România.
Lucrurile păreau să fie exact așa cum le plănuiseră. Dar acum 4 ani, T. a venit într-o tabără la Mănăstirea Putna și s-a îndrăgostit de acest loc. Când s-a reîntors a doua oară, în 2019, a tot rămas, chit că începuse o facultate peste mări și țări. (A continuat-o online…)
T. a crescut departe de România și nu-i de mirare că nu știa mare lucru despre ce a lăsat acasă. DAR copiii, adolescenții, tinerii au Mănăstirea Putna la îndemână și pot să o descopere.

În 1871, câțiva tineri abia trecuți de 20 de ani – printre care se numărau Mihai Eminescu și Ioan Slavici – și-au propus să adune acolo compatrioți din toate provinciile țării, pentru a comemora 400 de ani de la întemeierea acestui lăcaș. 3000 de români au răspuns, atunci, chemării lor.
Ce i-a adus împreună? Gândul unirii și al comuniunii.
După 150 de ani, tinerii de azi sunt chemați la Putna să fie împreună, sărbătorind acest eveniment.
„Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”, care vor avea loc la Mănăstirea Putna, în perioada 14–16 august 2021.

Dragi părinți, îndemnați-vă copiii să se înscrie la „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”, până în data de 20 iulie 2021, la acest link. Completați formularul online.
Și veniți la Putna, alături de ei!