Concursul lunii martie – „Mama și darul vieții”

Gândindu-mă la ce poate face o mamă pentru puiul ei, îmi vine în minte această știre pe care am văzut-o mai demult. Dragostea unei mame poate învinge orice frică. Însă când vine vorba despre un copil născut sau nenăscut, mamele – oricâte superputeri ar avea – se pot teme, se pot îngrijora, se pot simți neajutorate.…

Articol de

Ioana Revnic

Publicat la

Blogul cu bunătățiConcursuri

Gândindu-mă la ce poate face o mamă pentru puiul ei, îmi vine în minte această știre pe care am văzut-o mai demult.

Dragostea unei mame poate învinge orice frică. Însă când vine vorba despre un copil născut sau nenăscut, mamele – oricâte superputeri ar avea – se pot teme, se pot îngrijora, se pot simți neajutorate. Îndeosebi atunci când nu au aproape pe cineva care să le încurajeze și, mai ales, să le sprijine înainte și după ce copiii vin pe lume. 

În luna în care le sărbătorim pe mamele noastre, a unsprezecea ediție a concursurilor SOPS le este dedicată. E un prilej de a ne exprima recunoștința pentru grija lor. Pentru iubirea lor. Pentru cel mai prețios dar pe care ni l-au oferit. Darul vieții. De aceea, tema ediției este: „Mama și darul vieții”.

Concursul nostru are două secțiuni LITERATURĂ și ARTE PLASTICE. La concurs se pot înscrie copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani și – în premieră absolută – părinții lor.

La SECȚIUNEA LITERARĂ concurenții vor scrie un text în proză sau în versuri, respectând tema concursului și  valorificând ideea că una dintre minunile lumii este iubirea de mamă; alta – darul vieții.

La această secțiune sunt invitați să participe și copiii, și părinții lor. Lucrările copiilor vor fi jurizate pe trei categorii de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-14 ani. Textele părinților vor fi jurizate separat.

Cei care s-au confruntat cu o criză de sarcină și vor să îi ajute pe alții prin mărturia proprie, pot să o facă, sub protecția anonimatului.

Textele pot fi redactate în format Word, neapărat cu diacritice sau pot fi scrise de mână, apoi fotografiate ori scanate.

Vom aprecia: corectitudinea răspunsurilor, coerența și logica acestora, corectitudinea și expresivitatea exprimării, originalitatea.

La secțiunea de ARTE PLASTICE le propunem copiilor să creeze o lucrare cu titlul „Mami, îți mulțumesc că m-ai născut!”.

Acestea pot fi realizate prin orice tehnică (grafică, desen, pictură, colaj etc.), pe hârtie format A4, A3 sau A2, pe carton sau pe pânză și vor fi jurizate pe categorii de vârstă: 5-7 ani; 8-10 ani; 11-12 ani, 13-14 ani.

Fiecare concurent poate participa cu o singură lucrare.

*

Așteptăm contribuțiile tuturor până în 23 martie, la adresa concursuri.sops@gmail.com, plus următoarele formulare de înscriere completate: FORMULAR DE ÎNSCRIERE (pentru copiii) și FORMULAR DE ÎNSCRIERE (pentru părinții care participă la secțiunea de LITERATURĂ).

Participanții la concurs sunt rugați să sprijine dezvoltarea demersului de educație caracterială „Spune-mi o poveste pentru suflet”, acordându-ne dreptul de a folosi lucrările trimise, conform detaliilor din formularul de înscriere.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 1 aprilie pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook cu același nume.

Multă inspirație. Mult succes!

Obțineți informații suplimentare scriind la concursuri.sops@gmail.com.

Ioana Revnic și Echipa SOPS

Lasă primul comentariu

Citește și alte articole