Câștigătorii concursului „Minunile din jurul nostru” – SOPS 4

Dragi iubitori de povești pentru suflet, Îi celebrăm azi pe câștigătorii concursului Minunile din jurul nostru. Înainte de a afla numele lor, vă dăruiesc mesajul Președintelui de onoare al juriului, profesorul univ. dr. habil. Florin Cioban, de la Universitatea ELTE din Budapesta și de la Universitatea din Oradea: „Doar oamenii minunați văd lucruri minunate în…

Articol de

Ioana Revnic

Publicat la

Blogul cu bunătățiConcursuri

Dragi iubitori de povești pentru suflet,

Îi celebrăm azi pe câștigătorii concursului Minunile din jurul nostru. Înainte de a afla numele lor, vă dăruiesc mesajul Președintelui de onoare al juriului, profesorul univ. dr. habil. Florin Cioban, de la Universitatea ELTE din Budapesta și de la Universitatea din Oradea:

„Doar oamenii minunați văd lucruri minunate în jurul lor. Aceasta este convingerea de la care am pornit când am acceptat să văd lucrările înscrise la concursul „Minunile din jurul nostru”. Şi am primit confirmarea pe deplin: copiii minunaţi văd în jurul lor minuni şi acolo unde alţii nu ar vedea nimic spectaculos. Dacă unii reuşesc să le descrie mai bine în cuvinte sau alţii reuşesc să le surprindă într-o imagine sau într-o plăsmuire a mâinilor lor, asta deja este mai puţin important. Ceea ce este important este că avem aduse în faţa noastră zeci de minuni de care trebuie să ne bucurăm şi de la care trebuie să pornim în descoperirea şi redescoperirea a tot ceea ce ne înconjoară.

Să ne bucurăm de toate aceste minuni şi să le căutăm mereu, la rândul nostru, în tot ceea ce ne înconjoară. De la simpla picătură de ploaie până la sofisticata cusătură de pe costumele populare româneşti sau până la infinitul albastru al mării – lumea e plină de minuni. Trebuia doar ca aceşti copii minunați să ne amintească acest lucru şi să ne determine să încetinim puţin alergătura vieţii cotidiene pentru a le surprinde.

Minunați-vă de minunățiile aduse în fața noastră de minunații copii participanți la acest concurs!”

*

În sfârșit, iată cine sunt premianții; iată și câteva dintre lucrările lor. 

La secțiunea fotografie Marele Premiu a fost obținut de Beatrice Pop, cu lucrarea O prietenie minunată: micuța Bea și câinele ei, Teky

Celelalte fotografii premiate sunt:

Categoria 5-7 ani: Curiozitate, de David Rădeanu.

David Rădeanu primește și un Premiu Special din partea Președintelui de onoare al juriului, pentru fotografia de mai jos:

 Lucrarea Prietenie de Elena Chirilă s-a distins la categoria 8-10 ani.

Raul Constantin câștigă premiul la următoarea grupă de vârstă (11-12 ani), cu al său Popas pe o petală.

Iar fotografia lui Andrei Dușmanu este învingătoare la categoria 13-14 ani.

Juriul a fost alcătuit din fotograful profesionist Dinu Savopol și din Veronica Iani, scriitoare și ilustratoare de cărți pentru copii.

*

La celelalte secțiuni, premiile s-au acordat astfel:

LITERATURĂ

Marele Premiu – Ștefan Vlad Ursache

Categoria 7-9 ani: Nectaria Andreescu și Cătălina Florencia Ciochină

Categoria 10-12 ani: Ilinca Vieru și Sophie Midrigan

Categoria 13-14 ani: Corina Banu.

Câștigătorii au fost desemnați de doamnele învățătoare Ancuța Anghelescu și Florentina Cucoaneș, de la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București (pentru prima categorie). Am făcut parte din juriul care a ales premiile celorlalte două categorii, alături de prof. dr. Dana Pușcașiu, de la Colegiul Național „E. Gojdu” din Oradea.

În sfârșit, la secțiunea ABILITĂȚI, supervizată de prof. dr. Diana Gratie și de către Veronica Iani, Marele Premiu îi aparține familiei Popovici, reprezentată de Andrei Popovici. Alți premianți sunt Larisa Popescu și Ilinca Vieru.

Copiii distinși cu Marele Premiu și cu Premiul Special primesc în dar un kit Kaleidolove. Cu ajutorul acestuia, vor confecționa un caleidoscop. În plus, pentru a realiza mai ușor această jucărie fascinantă, pot participa GRATUIT la atelierele online susținute de Veronica Soare, creatoarea Kaleidolove. Ceilalți învingători vor fi recompensați cu jocuri de puzzle. În plus, Președintele de onoare al juriului le oferă premianților cărți.

MULȚUMIRI și felicitări tuturor participanților. Vă așteptăm la următoarea ediție a concursurilor „Spune-mi o poveste pentru suflet”. 

Ioana Revnic,

Coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”

2 comentarii

  • Ciochină Sultana

    Buna ziua, avem și noi o nelămurire, la acest concurs ,la secțiunea literatură este un câștigător cu varsta 7-9ani cu numele de Cătălina Florencia, este vorba despre Ciochină Cătălina Florencia?? Sa omis numele de familie sau este doar o coincidență??

Adaugă comentariul tău

Citește și alte articole