Echipa „Spune-mi o poveste pentru suflet” (SOPS) are un nou membru de seamă – Diana Gratie.

 

Diana Gratie are un doctorat în ştiinţa calculatoarelor obţinut în 2016, la Universitatea Åbo Akademi din Turku, Finlanda. Deține o diploma dublă de masterat în educație, în urma absolvirii studiilor postuniversitare la Universitatea din Turku, Finlanda şi la Universitatea din Regensburg, Germania. De mai bine de un an s-a întors în România și este designer instrucţional la Aşezământul de Copii „Sf. Ierarh Leontie”, din Rădăuţi.

 

În echipa SOPS, Diana Gratie se va ocupa de secțiunea de abilități a concursurilor noastre.

 

„Am petrecut 8 ani în Finlanda, explică Diana Gratie. Îmi place să meșteresc, să lucrez cu copiii și îmi plac poveștile. Pentru mine, poveștile sunt surse de inspiraţie, oportunităţi de evadare şi exerciţii de imaginaţie.

Îmi place să compun poezii şi să creez lucruri. E modul meu de a-mi exprima trăirile şi de a aduce un strop de frumos în lume.

De cele mai multe ori, confecționez un lucru pentru o ANUMITĂ persoană” adaugă Diana. „Înainte, încerc să cunosc cât mai bine acea persoană, pentru a crea ceva care să rezoneze cu ea. Fiecare lucru care iese din mâinile noastre are o poveste şi spune o poveste fără cuvinte.”

***

Concursurile „Spune-mi o poveste pentru suflet” se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

Primele trei ediții au avut două secțiuni: arte plastice și literatură.

„Copilăria este bucuria” a fost tema concursului din luna mai.

La a doua ediție, am vorbit despre copiii „Născuți din inimă”, adică despre copiii adoptați.

Ediția din luna iulie i-a fost dedicată lui „Ștefan, Ștefan, Domn cel Mare”.

Iar la concursul lunii august, având, în premieră, trei secțiuni – LITERATURĂ, FOTOGRAFIE, ABILITĂȚI PRACTICE –  îi invităm pe copii și pe părinți să descopere „Minunile din jurul nostru.”

Până acum, la concursurile SOPS au participat peste 200 de copii din România, din Republica Moldova și din diaspora.

Credem că ȘI datorită noii secțiuni de abilități, coordonate de Diana Gratie, numărul participanților va crește exponențial.

Citiți AICI mai multe detalii despre proiectul SOPS

 

Ioana Revnic, 

coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”