Dragi iubitori de povești, e timpul să aflăm premianții concursului „Călătorește cu trei sfinți români”.

 

Ne-au fost alături, în calitate de Președinți de Onoare ai juriului, părintele Bogdan-Aurel și Cristina Teleanu, cei care m-au încurajat PRIMII să fac o călătorie în viețile Sfinților Ioan Casian, Dionisie Exiguul și Ioan Iacob Hozevitul și să scriu cartea pentru copii ai cărei eroi sunt acești sfinți.

Iată mesajul Președinților de Onoare ai juriului, pentru noi:

„Salutăm cu multă bucurie inițiativa dedicării concursului lunii noiembrie „Spune-mi o poveste pentru suflet” cărții despre ocrotitorii Anului Omagial al românilor din diaspora, care va fi publicată în această lună la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

 

Am avut ocazia să aflăm – încă odată în viață – că sursa unei imaginații sănătoase este numai curățenia sufletească, de care copiii dau dovadă din plin. Îi felicităm pe toți cei care au participat, pe părinți și pe profesorii lor!

 

Suntem onorați să fim printre primii lor cititori și le dorim să însuflețească tot ceea ce, cu atâta puritate sufletească, își imaginează!

 

Pr. Bogdan-Aurel și Cristina Teleanu au desemnat-o pe Maria-Teodora Păuna drept câștigătoarea MARELUI PREMIU al acestei ediții.

 

Pentru secțiunea LITERATURĂ, juriul alcătuit din doamna prof. dr. Cristina Cergan, de la Școala Gimnazială „Ion Minulescu” din Pitești și din doamna prof. dr. Roxana Ștefania Ciobanu – consilier superior, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație au ales următorii premianți:

La categoria 7-9 ani:

Locul I: Amelia Țurcanu

Locul al II-lea: Maria Nițu

Locul al III-lea: Damian Munteanu

Mențiuni: Horia Popescu

 

La categoria 10-12 ani:

Locul I: Rareș Henea 

Locul al II-lea: Anastasia Budeanu și Sara Stoica

Locul al III-lea: Eugenia Pisică

 

Categoria 13-14 ani:

Locul I: Iustin-Teodor Rebenciuc

Locul al II-lea: Maria Panait

Locul  al III-lea: Maria Simion

 

***

 

Juriul de la secțiunea ARTE PLASTICE, alcătuit din Veronica Iani – scriitoare și ilustratoare de cărți pentru copii și Dimitria Bahnean – studentă în anul al II-lea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iași, specializarea Artă Sacră, Pictură, îi premiază pe următorii copii:

Categoria 5-7 ani

Locul I: Nadejda Agrici

Locul al II-lea: Maria Ghimp

Locul al III-lea: Anna-Maria Todirca

Mențiune: Ștefan Ormenișan 

 

Categoria 8-10 ani

Locul I: Ioana Brădescu

Locul al II-lea: Lidia Țuruc

Locul al III-lea: Ariana Potorac

Mențiune: Marius Rusu, Gabriela Gruia

 

Categoria 11-12 ani

Locul I: Maria Diaconu

Locul al II-lea: Alexandrina Nicorici, Arina Untilă

Locul al III-lea: Aliona Lașco 

 

Categoria 13-14 ani

Locul I: Ștefan Ursache

Locul al II-lea: Ana Nedelea

Locul al III-lea: Maria Sava

Mențiuni: Maria Baltaga

 

***

 

În sfârșit, la secțiunea TALENTE au câștigat:

 La INTERPRETARE VOCALĂ:

Locul I: Bianca Cornelia Apostol

Locul al II-lea: Maria Pantea, Bianca Litra

Locul al III-lea: Maria Gavriliuc

Mențiune: Cristiana Tomescu

 

La RECITARE:

Locul I: Cristian Antoci

Locul al II-lea: Nadejda Agrici, Melania Bogos

Locul al III-lea: Anastasia Agrici, Emilia Teuț

Mențiune: Bianca Andronic, Alina Suculiuc

 

Au făcut parte din juriul acestei secțiuni Mădălina Andreescu (profesor Montessori, scriitoare și povestitoare SOPS), Georgiana Nistor (studentă în Iași, la Facultatea de Compoziție, Interpretare și Studii Muzicale Teoretice și, în același timp, povestitoare SOPS) și Iuliana Pîrvu (studentă în anul al III-lea la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din Iași și povestitoare SOPS).

 

***

 

S-au acordat și Premii Speciale: copiilor din clasa a II-a de la Liceul Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar” din Chișinău, Republica Moldova (secțiunea TALENTE); lui Ștefan Ormenișan (concurent la secțiunile LITERATURĂ și ARTE); Ștefaniei Popa și Dianei Leșan (participante la secțiunea LITERARĂ).

 

O DIPLOMĂ DE ONOARE primește Seminarul Teologic „Dionisie Exiguul” din Constanța.

Cinci elevi de aici au trimis lucrări la secțiunea de arte plastice, chiar dacă nu aveam o categorie de vârstă dedicată liceenilor. Îi felicităm și le suntem recunoscători pentru această formă de mărturisire. 

Toți copiii înscriși la această ediție vor primi un exemplar din cartea „Călătorește cu trei sfinți români”, carte ilustrată de Astrid Mușat.

Felicitări, încă o dată, tuturor participanților!

***

Și, cum tot se apropie sărbătorile, vă invităm să ne susțineți, dăruind cărți în campania „Spune-mi o poveste de Crăciun. 3 povestiri pentru 30 de comunități”. 

 

În cadrul acesteia, strângem fonduri pentru 1000 de exemplare din cartea „Călătorește cu trei sfinți români”. Cărțile sunt cumpărate la prețul de tipar de 17 lei/ exemplar și vor fi distribuite gratuit în cadrul activităților Asociației Spune-mi o poveste pentru suflet (ateliere de povești, concursuri pentru copii etc). O parte dintre acestea vor ajunge la copiii din 30 de comunități din țară și din diaspora.

Donații se pot face pe pagina de Facebook a campaniei sau în contul Asociației Spune-mi o Poveste pentru Suflet

Cont: RO65BTRLRONCRT0624723301

Banca Transilvania – Bucureștii Noi

C.I.F 44531306

Paypal@spuneopoveste

MULȚUMIM!

Ioana REVNIC și echipa SOPS