Activitățile Asociației „Spune-mi o poveste pentru suflet” au ajuns și la noi.

Duminică, 18 septembrie, casa parohială a Bisericii Sf. Voievozi din Ploiești a răsunat de glasurile copiilor care s-au bucurat de primul atelier de povești.

 

Copiii au ascultat povestea „Scara” de Veronica Iani și au participat la activitățile și jocurile propuse lor de către două invitate speciale, Ioana Revnic – coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet” și Veronica Iani – scriitoare și ilustratoare de cărți pentru copii, cărora le mulțumim pentru că au răspuns pozitiv și fără ezitare dorinței noastre de a le avea în mijlocul nostru și de a pune un început frumos unui proiect pe care ne dorim să îl continuam: „CARTEA CU POVEȘTI DIN CASA BISERICII”.

Veselia și jocurile nu au ținut cont de vârstă, cuprinzându-i deopotrivă pe prichindeii de 2-3 ani, pe copiii de școală primară, pe tinerii voluntari și chiar pe părinți.

 

Au povestit, s-au jucat și, la final, au gustat din bunătățile pregătite special pentru ei.

Nici părinții nu au fost neglijați, așa că, în timp ce copiii intrau în lumea minunată a poveștilor, aceștia au stat de vorbă cu părinții bisericii în sala coloanelor din Centrul Social Filantropic al parohiei. Au fost prezenți pr. paroh Răzvan Negoescu și pr. diacon Florin Stan. 

 

La sfârșit, toată lumea a plecat bucuroasă și, nădăjduim, cu dorința de a reveni în FAMILIA DIN PAROHIE.

 

Irina CAZAN,

coordonatoarea proiectului „Cartea cu povești din casa bisericii”,

prof. de limba franceză la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești