Dragi copii, doresc să vă mulțumesc, fiindcă m-ați ajutat să descopăr „cheia iertării” nu doar în cartea Veronicăi Iani, ci și în lucrările voastre!

 

Nu peste mult timp, vin zilele Postului Sfintelor Paști, când „iertarea” este cu adevărat o cheie de care avem mare nevoie, iar voi ați dovedit că sunteți călăuze minunate.

M-ați emoționat prin felul în care ne-ați demonstrat nouă, celor „mari”, ce putere de înțelegere, dar, mai ales, ce comoară de bunătate și de înțelepciune se regăsesc în inimile voastre.

 

M-ați bucurat dovedind și că vă gospodăriți cu grijă „talanții” întru ale scrisului; că un text narativ, aparent ușor de parcurs, vă oferă un prilej de reflecție pe care nu îl ratați; că aveți deja un bagaj de lecturi care vă ajută să surprindeți mesajul poveștii; că înțelegeți complexitatea personajelor și reușiți să pătrundeți în psihologia acestora; că preferințele voastre nu sunt superficial motivate, ci dovedesc o lectură atentă care vă ajută „să nu vă scape” nimic.

 

M-ați convins că un concurs poate avea puterea de a-i antrena pe iubitorii de lectură, de literatură, de Arte să își demonstreze pasiunea și talentul într-un mod proaspăt și lipsit de șabloane.

 

Mai bogată duhovnicește la încheierea acestei plăcute îndeletniciri de a vă citi lucrările, vă transmit cu entuziasm felicitările mele cele mai calde vouă, tuturor participanților și, desigur, câștigătorilor, fără a-i uita pe inițiatorii și organizatorii acestei splendide provocări care se numește „Spune-mi o poveste pentru suflet”.

 

 

Monica Șerbănescu

Președinte Fondator – Director General

al Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București 

Președinte de Onoare al juriului

la Concursul „Iertarea este cheia care te face liber” – SOPS 10, februarie 2021