Despre Masterclass-ul de Arta Povestirii

V-ați gândit vreodată ce povești ați putea să le spuneți celor din jur? La ce povești din viețile voastre vă duc cu gândul mirosul de cafea, mirosul de pâine caldă sau mirosul pe care îl au paginile unei cărți îmbătrânite? Sâmbătă, 29 iunie, a avut loc Masterclassul de Arta Povestirii, organizat de Asociația Spune-mi o…

Articol de

Ioana Revnic

Publicat la

Blogul cu bunătățiAteliere de formare, Proiecte

V-ați gândit vreodată ce povești ați putea să le spuneți celor din jur?

La ce povești din viețile voastre vă duc cu gândul mirosul de cafea, mirosul de pâine caldă sau mirosul pe care îl au paginile unei cărți îmbătrânite?

Sâmbătă, 29 iunie, a avut loc Masterclassul de Arta Povestirii, organizat de Asociația Spune-mi o poveste pentru suflet, în colaborare cu AtelieR de Cuvinte și cu Liceul Pedagogic Ortodox “Anastasia Popescu” din București. Cu acest prilej, participanții noștri, din țară și din străinătate, au descoperit cum să transmită emoții prin poveștile lor.

🔹 Ina Dafinescu, povestitoare în cadrul Companiei Naționale de Povestitori EduStory și formator AtelieR de Cuvinte, i-a inițiat pe participanți în arta de a-și spune Povestea personală. Cu ajutorul simțurilor, au învățat cum să aducă autenticitate în fiecare cuvânt și în fiecare gest, pentru a captiva publicul.

„Fiecare dintre noi poartă cu sine o poveste.

Folosindu-ne de experiențele personale și de simțuri, putem transmite mai autentic emoțiile dintr-o poveste, putem capta și putem menține mai ușor atenția celor ce ne ascultă și putem face povestea vie.

În cadrul Masterclassului de Arta Povestirii, organizat de Asociația Spune-mi o poveste pentru suflet în parteneriat cu AtelieR de Cuvinte și cu Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu”, participanții au descoperit cum putem crea emoție și autenticitate și cum putem îmbunătăți experiența de ascultare, atunci când spunem o poveste.

Mulțumesc, Ioana Revnic, pentru oportunitatea de a facilita acest curs și, desigur, mulțumesc, Giorgiana Storyteller și Ioana Popescu, pentru îndrumare și pentru inspirație. ”, a delarat Ina.

🔹 Doamna Mona Șerbănescu, fondatoarea și directoarea Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, a vorbit despre cum se creează și se recreează poveștile, împreună cu ascultătorii lor: copii cărora le spunem povești acasă, înainte de culcare; copii pe care îi formăm la școală, oameni alături de care creștem. Poveștile pot să rezolve problemele de educație și ne sunt tuturor la îndemână.

🔹 În sfârșit, Mădălina Andreescu ne-a ghidat în alegerea „Cărții potrivite pentru copilul potrivit”. Am descoperit cât de important e să alegem o carte ținând cont de conținutul ei, de felul în care arată și de nevoile micilor cititori.

„Noi, cei de la Spune-mi o poveste pentru suflet, am declarat luna iunie – Luna Copilăriei. Și am celebrat-o cum se cuvine: cu ateliere de povești, cu ateliere de formare pentru povestitori, iar la final, cu un Masterclass de arta povestirii.

Masterclassul a adunat participanți din toată țara, dar și din străinătate.
A fost un eveniment cu oameni frumoși, cu multe povești și cu multă emoție. Căci poveștile adună oamenii, îi unesc și îi fac mai buni.”, a transmis Mădălina.

A fost o atmosferă caldă, cu povești împărtășite și cu emoții trăite împreună.

Vă mulțumim tuturor celor care ați participat la Masterclassul de arta povestirii!

Îi mulțumim scriitoarei Veronica Iani, care, în #LunaCopilăriei, a pus la dispoziția povestitorilor cărțile sale în format pdf.

Ne-a transmis câteva gânduri: „Dacă oamenii ar ști cât de fericit poți fi atunci când spui povești copiilor, cu siguranță s-ar înghesui să devină povestitori. Atunci când dăruiești bucurie, vei primi bucurie. Înzecit. Aceasta este o rețetă sigură a fericirii. Luna Copilăriei 2024 s-a încheiat, dar poveștile continuă.
Văzând în cât de multe locuri au fost făcute ateliere de povești cu cărțile pe care le-am scris m-am emoționat foarte tare. Precum un semănător care vede cum răsar grânele.”

#LunaCopilăriei 2024 se apropie de final, dar noi nu ne oprim aici.

Continuați să spuneți povești, să organizați ateliere pentru copii și să faceți din fiecare întâlnire cu ei o experiență care să îi învețe lucruri noi, să le modeleze atitudinile și să le dea aripi!

Lasă primul comentariu

Citește și alte articole