Cum să faci lucruri care să conteze?

🌟 Dragi prieteni, ❓ Cine nu-și dorește să facă lucruri care să conteze? Anul trecut pe vremea asta căutam ideea unui proiect de anvergură pentru asociația pe care o conduc. Un fel de „bornă” în activitățile noastre.  Trei luni mai târziu a apărut ideea proiectului internațional „10 cărți pentru 1000 de copii români din diaspora”,…

Articol de

Ioana Revnic

Publicat la

Blogul cu bunătățiProiecte

🌟 Dragi prieteni,

❓ Cine nu-și dorește să facă lucruri care să conteze? Anul trecut pe vremea asta căutam ideea unui proiect de anvergură pentru asociația pe care o conduc. Un fel de „bornă” în activitățile noastre. 

Trei luni mai târziu a apărut ideea proiectului internațional „10 cărți pentru 1000 de copii români din diaspora”, pentru care noi, echipa, am decis să trimitem către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni o cerere de finanțare.

❗️Atâta doar că NIMENI din echipă nu avea experiența întocmirii unei asemenea cereri. Mie îmi era foarte greu să scriu în limba „proiecteză”, iar documentele pe care le aveam de completat îmi păreau niște monștri devoratori de energie și de timp. Între planul nostru măreț și concretizarea lui s-a căscat deci – de la început – o prăpastie de netrecut.

🥳 Într-o zi am cunoscut însă project-managerul pentru care „dificultățile” acestui demers erau ca liliputanii pentru Gulliver. A stabilit rapid ordinea în idei și în hârtii, cererea a fost întocmită și dosarul – depus.

📣 La final de iunie, proiectul a fost aprobat și a fost un succes:

  •  1000 de copii români din diaspora au participat la ateliere interactive de povești în limba română.
  • Fiecare copil a primit câte un set de 10 cărți scrise și ilustrate de Veronica Iani (singură sau în colaborare).
  • Am trimis în străinătate resurse pentru atelierele de povești.
  • Am format povestitorii: profesori și de voluntari ai organizațiilor partenere.

🥳Cunoșteam personal doar 2-3 persoane din comunitățile care ni s-au alăturat. Alți oameni creativi, inteligenți, serioși ne-au devenit colaboratori și au organizat activități memorabile cu copiii.

Regret că nu am apucat să scriu îndeajuns despre această experiență, dar sper să recuperez în 2024, când intenționăm să derulăm:

🚀un proiect similar pentru alte comunități românești de peste hotare

🚀unul pentru copiii din Republica Moldova.

***

La „Spune-mi o poveste pentru suflet” au continuat atelierele de povești. Anul trecut echipa SOPS a spus povești pentru 2500 de copii – mai mulți cu aproximativ 800 decât în 2022.   

🚀 În 2024 ne dorim să ajungem (măcar) la tot atâția.

Echipa SOPS a ținut și 10 ateliere de formare pentru povestitori.

🚀Ne propunem să triplăm numărul lor, în 2024.

Totodată, am avut două ediții ale concursurilor de creație pentru copii și adolescenți, mai puține decât în 2022, dar cu mai mulți concurenți. Ediția din decembrie (a 22-a din istoria concursurilor) a avut aproape 300 de participanți.  

🚀În 2024 vom organiza patru competiții de acest fel.

***

🥰Colegii mei au muncit mult și eu – de asemenea, așa încât am ajuns la finalul anului foarte obosită🥺, de aceea nu am apucat să mă bucur pe deplin de reușitele noastre, nici să sărbătoresc cu coechipierii mei. Am apucat doar să fac un exercițiu de recunoștință, la început de an. Îl puteți citi AICI!

***

🥳În 2024 avem planuri ambițioase, iar eforturile pentru a le duce la capăt vor crește exponențial. Vom avea nevoie de oameni noi, de susținători noi, de colaboratori noi.

🙏Privesc însă înainte cu credință, cu optimism, conștientă fiind că nu poți construi nimic durabil fără disciplină, fără conlucrare, fără ajutor. 

🧡 Vă mulțumesc pentru susținere și vă invit să sprijiniți în continuare activitățile Asociației Spune-mi o poveste pentru Suflet. Descoperiți AICI cum ne puteți ajuta.

🌟Toți avem nevoie de povești, chiar dacă nu ne dăm seama de acest lucru. Avem nevoie de povești care să ne arate că binele este o alegere și că aceasta poate să fie mereu făcută.

Să avem un an plin de împliniri și de bunătate!

Ioana REVNIC, coordonatoarea Asociației „Spune-mi o poveste pentru suflet”

Lasă primul comentariu

Citește și alte articole