Concursul lunii decembrie – „Spune-mi o poveste de Crăciun”

Nimic nu se compară cu bucuria pe care o aduce Sărbătoarea Nașterii Domnului. Colindele, poveștile de Crăciun, prezența celor dragi sunt darurile acestei sărbători. Poate mai mult decât în atâtea alte zile, de Crăciun ne arătam DRAGOSTEA (pentru cei din familie, pentru cei de lângă noi) și CREDINȚA. La cea de-a 17-a ediție a concursurilor…

Articol de

Ioana Revnic

Publicat la

Blogul cu bunătățiConcursuri

Nimic nu se compară cu bucuria pe care o aduce Sărbătoarea Nașterii Domnului. Colindele, poveștile de Crăciun, prezența celor dragi sunt darurile acestei sărbători. Poate mai mult decât în atâtea alte zile, de Crăciun ne arătam DRAGOSTEA (pentru cei din familie, pentru cei de lângă noi) și CREDINȚA.

La cea de-a 17-a ediție a concursurilor „Spune-mi o poveste pentru suflet”, vă invităm să ne gândim la cât de important este Crăciunul în viețile noastre și ce înseamnă acesta, pentru noi.

Tema ediției este Spune-mi o poveste de Crăciun.

Concursul are două secțiuni: LITERATURĂ și ARTE PLASTICE.

În competiție se pot înscrie copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani  18 ani.

SECȚIUNEA LITERARĂ

Categorii de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-14 ani, liceeni

Copiii de 7-9 ani și 10-12 ani vor scrie o poveste de Crăciun (în proză sau în versuri), în care vor prezenta și un obicei sau o tradiție de Crăciun.

Participanții de 13-14 ani vor scrie o poveste de Crăciun, valorificând și o idee desprinsă din următorul fragment preluat dintr-o îndrăgită carte pentru copii „Poate Crăciunul nu vine din prăvălie/ Poate, poate-i chiar mai mult decât ce pare să fie…” (Dr. Seuss, Cum a furat Grinch Crăciunul, traducere de Florin Bican).

LATER EDIT – 3.12.2012
Liceenii vor scrie o poveste de Crăciun din care să ne dăm seama ce (mai) înseamnă – pentru ei – Sărbătoarea Nașterii Domnului.
Această nouă categorie a fost înființată la cererea cititorilor, după anunțarea inițială a concursului. 

Vom aprecia: respectarea temei, prezența episoadelor unei narațiuni, coerența și logica textelor, corectitudinea și expresivitatea exprimării, originalitatea. Așteptăm textele în format Word, NEAPĂRAT cu diacritice sau scrise de mână, apoi fotografiate sau scanate.

Secțiunea de ARTE PLASTICE

Categorii de vârstă: 5-7 ani; 8-10 ani; 11-12 ani, 13-14 ani

Copiii își vor imagina că, împreună cu cei dragi, citesc o poveste de Crăciun. Deodată, ajung chiar în… povestea cu pricina. Provocarea noastră este să deseneze ceea ce văd în povestea de Crăciun.

Lucrările vor fi realizate pe hârtie format A4, A3 sau A2, pe carton sau pe pânză, printr-o tehnică la alegerea artiștilor.

Contribuțiile tuturor sunt așteptate până în 23 decembrie, la adresa concursuri.sops@gmail.com, plus următorul formular de înscriere completat FORMULAR DE ÎNSCRIERE.

Participanții la concurs sunt rugați să sprijine dezvoltarea demersului de educație caracterială „Spune-mi o poveste pentru suflet”, acordându-ne dreptul de a folosi lucrările trimise, conform detaliilor din formularul de înscriere.

Câștigătorii vor fi anunțați în 30 decembrie pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook cu același nume.

Și această ediție este realizată în colaborare cu Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu”, din București.

Dragi prieteni, la „Spune-mi o poveste pentru suflet” primim colindătorii de toate vârstele. Ne-am bucura, dacă ne-ați colinda, trimițându-ne clipuri înregistrate (în format mp4).

Vă vom răsplăti cu gânduri bune și cu vorbe alese.

Cu multă recunoștință,
Ioana Revnic și echipa SOPS

Vă invităm să descoperiți și să susțineți campania SPUNE-MI O POVESTE DE CRĂCIUN. 3 POVESTIRI, PENTRU 30 DE COMUNITĂȚI

Strângem fonduri pentru a cumpăra 𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐞𝐦𝐩𝐥𝐚𝐫𝐞 din cartea pentru copii „Călătorește cu trei sfinți români”.

O parte dintre cărțile achiziționate vor ajunge la copiii din 30 de comunități din țară și din diaspora. Altele vor fi folosite în cadrul activităților Asociației Spune-mi o poveste pentru suflet (ateliere de povești, concursuri pentru copii), fiind distribuite gratuit. 150 de participanți la concursul anterior, „Călătorește cu trei sfinți români”, și premianții concursului SOPS 17 vor primi, la rândul lor, un exemplar din acest volum. Prețul de tipar al unei cărți este de 17 lei/ exemplar.

Donații se pot face pe pagina de Facebook a campaniei sau în contul Asociației Spune-mi o poveste pentru suflet

Cum vă puteți implica?

Susțineți activitățile Asociației „Spune-mi o poveste pentru suflet”

  • distribuind articolele despre activitățile din proiectul SOPS;
  • devenind voluntari SOPS;
  • donând în contul Asociației Spune-mi o poveste pentru suflet:
    Cont: RO65BTRLRONCRT0624723301
    Banca Transilvania – Bucureștii Noi
    C.I.F 44531306 

1 comentariu

Adaugă comentariul tău

Citește și alte articole