Concurs de creație: „Poveștile bunicilor”

Dragi prieteni, Ne pregătim pentru sărbătoarea Nașterii Domnului cu un nou concurs „Spune-mi o poveste pentru suflet”. Un concurs care, dincolo de antrenarea spiritului competitiv,  ne dorim să creeze momente de recunoștință și de bucurie – pentru copiii participanți, pentru părinții lor și pentru bunici. Care este tema ediției? „Poveștile bunicilor” Cum este organizat concursul?…

Articol de

Ioana Revnic

Publicat la

Blogul cu bunătățiConcursuri

Dragi prieteni,

Ne pregătim pentru sărbătoarea Nașterii Domnului cu un nou concurs „Spune-mi o poveste pentru suflet”.

Un concurs care, dincolo de antrenarea spiritului competitiv,  ne dorim să creeze momente de recunoștință și de bucurie – pentru copiii participanți, pentru părinții lor și pentru bunici.

Care este tema ediției?

„Poveștile bunicilor”

Cum este organizat concursul?

Concursul are următoarele secțiuni:

  1. LITERATURĂ 
  2. ARTE PLASTICE ȘI ABILITĂȚI PRACTICE.

La concurs se pot înscrie atât copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, cât și liceeni.

  1. SECȚIUNEA LITERARĂ

Cine poate să participe?

Copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani și liceeni.

La această secțiune jurizarea va fi făcută pe următoarele categorii de vârstă: 8-9 ani, 10-12 ani, 13-14 ani, liceeni.

Care este provocarea?

Concurenții de 8-9 ani vor scrie un text de minimum 100 de cuvinte despre cea mai frumoasă amintire pe care o au cu bunicii lor.

Copiii de 10-12 ani, vor povesti o întâmplare cu bunici, într-un text de minimum 120 de cuvinte.  

În sfârșit, participanții de 13-14 ani și liceenii vor scrie un text în proză sau în versuri, de minimum 150 de cuvinte, relatând povești din viața bunicilor. Pot fi povești despre copilăria bunicilor, despre familia lor, despre idealurile împlinite sau neîmplinite ale bunicilor, despre experiențe importante din viața lor etc.

Vom aprecia: respectarea temei, coerența și logica textelor, corectitudinea și expresivitatea exprimării, originalitatea. Așteptăm textele în format Word, NEAPĂRAT cu diacritice, sau scrise de mână, apoi fotografiate sau scanate.

Premii

La fiecare categorie se vor acorda următoarele premii:

Premiul I – 300 de lei

Premiul al II-lea – 200 de lei

Premiul al III-lea – 100 de lei

II. SECȚIUNEA ARTE PLASTICE ȘI ABILITĂȚI PRACTICE

Cine poate să participe?

Copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

Lucrările vor fi jurizate pe următoarele categorii de vârstă: 5-6 ani; 7-8 ani; 9-10 ani; 11-12 ani, 13-14 ani.

Care sunt provocările?

Copiii de 5-6 ani vor face un desen inspirat din cea mai interesantă poveste spusă de bunicii lor, iar părinții îi vor ajuta pe cei mici să ne scrie despre ce poveste e vorba.

Cei de 7-8 ani vor realiza un obiect – Casa bunicilor, folosind orice tehnică și orice material (lut, plastilină, materiale reciclabile etc.). Vor însoți lucrarea lor de un text de 20-50 de cuvinte, în care vor explica ce înseamnă, pentru ei, casa bunicilor.

Copiii de 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani vor crea o lucrare (pe hârtie format A4) în care vor arăta pentru ce le sunt recunoscători bunicilor. Vor folosi orice tehnică (colaj, grafică, desen, pictură) sau tehnici combinate. Vor însoți lucrarea lor de o descriere expresivă a acesteia, formulată în 50-80 de cuvinte.

Textele asociate lucrărilor vor fi redactate fie în e-mailul prin care se expediază lucrarea, fie într-un fișier Word.

Toți concurenții acestei probe vor trimite două fotografii: una de pe parcursul elaborării lucrării și una cu produsul final. Fiecare poate participa cu o singură lucrare.

Premii

La fiecare categorie se vor acorda următoarele premii:

Premiul I – 300 de lei

Premiul al II-lea – 200 de lei

Premiul al III-lea – 100 de lei

MARELE PREMIU al concursului: 1000 de lei.

***

Așteptăm contribuțiile tuturor până în 13 decembrie, la adresa concursuri.sops@gmail.com, plus formularul de înscriere completat: FORMULAR DE ÎNSCRIERE.

Câștigătorii vor fi anunțați în 21 decembrie, pe site-urile www.spuneopoveste.com, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook cu același nume.

***

Dacă doriți să ne sprijiniți în acordarea premiilor, vă invităm să donați în contul Asociației Spune-mi o poveste pentru suflet, cu mențiunea PREMII CRĂCIUN 2023 – ca destinație a donației dvs.

Vrem să acordăm cât mai multe premii la concursul „Poveștile bunicilor”, pentru a bucura cât mai mulți copii, de sărbători. De aceea, dacă donațiile vor depăși premiile anunțate, vom premia și alți copii cu lucrări meritorii.

Cont: RO65BTRLRONCRT0624723301

Banca Transilvania – Bucureștii Noi

C.I.F 44531306

Paypal @spuneopoveste

Orice sprijin este foarte important pentru noi!

***

Concursul „Poveștile bunicilor” este organizat de Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet”. Susțineți proiectul nostru!

Proiectul „Spune-mi o poveste pentru suflet” a început în anul 2018 și a căpătat statut juridic trei ani mai târziu, devenind – în 2021 – Asociația Spune-mi o poveste pentru suflet.

De la înființare până în prezent, la „Spune-mi o poveste pentru suflet” s-au organizat peste 450 de ateliere interactive de povești în format fizic și online, la care au participat 5000 de copii din România, Elveția Franța, Italia, Spania, Belgia, Ucraina, Danemarca, Republica Moldova.

Totodată, s-au desfășurat 21 de concursuri de creație pentru copii și pentru adolescenți, cu 2500 de participanți din țară și de peste hotare și 4 ateliere de formare de povestitori.

Cel mai recent proiect al asociației se numește „10 cărți pentru 1000 de copii din diaspora”, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

1000 de copii din opt țări (Austria, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Italia și Spania) au primit cărți în limba română și au participat la ateliere de povești în comunitățile lor.

 

Cu multă recunoștință,

Ioana REVNIC, coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”

și

Echipa SOPS

Desen de Inessa Arnăut, participantă la concursurile SOPS

2 comentarii

Adaugă comentariul tău

Citește și alte articole