Concurs de creație: Amintiri din burtica mamei

Dragi prieteni, Cum ar fi dacă am putea să călătorim înapoi în timp, până în momentul în care am apărut pe lume, în burtica mamei? Cum ar fi dacă am fi conștienți de tot ce am simțit acolo și de tot acel univers care ne-a fost casă, timp de nouă luni? V-ați imaginat vreodată? Dacă…

Articol de

Ioana Revnic

Publicat la

Blogul cu bunătățiConcursuri

Dragi prieteni,

Cum ar fi dacă am putea să călătorim înapoi în timp, până în momentul în care am apărut pe lume, în burtica mamei? Cum ar fi dacă am fi conștienți de tot ce am simțit acolo și de tot acel univers care ne-a fost casă, timp de nouă luni? V-ați imaginat vreodată? Dacă nu, e timpul să faceți asta, participând la a 23-a ediție a Concursurilor Spune-mi o poveste pentru suflet.

Înscrierile AICI.

Care este tema ediției?

„Amintiri din burtica mamei”

Cum este organizat concursul?

Concursul are următoarele secțiuni:

  1. LITERATURĂ 
  2. ARTE PLASTICE ȘI ABILITĂȚI PRACTICE.

La concurs se pot înscrie: copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, liceeni și adulți.

  1. SECȚIUNEA LITERARĂ

Cine poate să participe?

Copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani, liceeni, adulți.

La această secțiune jurizarea va fi făcută pe următoarele categorii de vârstă: 8-9 ani, 10-12 ani, 13-14 ani, liceeni, adulți.

Ce vor scrie copiii și adolescenții?

Aceștia își vor imagina și vor scrie o scrisoare a unui copil din burtica mamei, pentru cineva apropiat: mama, tata, un frate sau o soră, bunicii etc.

Concurenții de 8-9 ani vor scrie un text de minimum 100 de cuvinte.

Copiii de 10-12 ani, vor compune o scrisoare de minimum 120 de cuvinte, introducând în text o secvență descriptivă de minimum 30 de cuvinte.  

În sfârșit, participanții de 13-14 ani și liceenii vor scrie o epistolă de minimum 150 de cuvinte, introducând în text și:

  1. o secvență descriptivă de minimum 50 de cuvinte;
  2. o secvență de minimum 50 de cuvinte, în care să prezinte o emoție, un sentiment.

Ce vor scrie adulții?

Adulții vor scrie o scrisoare pentru un copil nenăscut

***

Ce evaluăm?

Din punctul de vedere al conținutului: respectarea temei; originalitatea tratării acesteia;  precizarea contextului spațio-temporal; logica relatării; prezența introducerii, a cuprinsului, a încheierii; inserarea în texte a tiparelor textuale menționate;  expresivitatea exprimării.

Din punctul de vedere al redactării: respectarea convențiilor de redactare a unei scrisori; coerența și claritatea exprimării; corectitudinea gramaticală și ortografia; respectarea regulilor de punctuație; încadrarea în numărul minim de cuvinte indicat

Așteptăm textele în format Word, NEAPĂRAT cu diacritice, sau scrise de mână, apoi fotografiate sau scanate.

***

Premii pentru copii și liceeni

La fiecare categorie se vor acorda următoarele premii:

Premiul I – 300 de lei

Premiul al II-lea – 200 de lei

Premiul al III-lea – 100 de lei

Premii pentru adulți

Cele mai bune texte ale adulților vor fi incluse într-o carte care va fi tipărită până în decembrie 2024, iar fiecare autor va primi cinci exemplare gratuit.

***

II. SECȚIUNEA ARTE PLASTICE

Cine poate să participe?

Copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

Lucrările vor fi jurizate pe următoarele categorii de vârstă: 5-6 ani; 7-8 ani; 9-10 ani; 11-12 ani, 13-14 ani.

Care sunt provocările?

Copiii își vor imagina și vor desena „amintiri” din burtica mamei.

Vor folosi orice tehnică (colaj, grafică, desen, pictură) sau tehnici combinate.

Vor însoți lucrarea lor de o descriere expresivă a acesteia, formulată în 10-20 de cuvinte de către copiii de 5-6 ani (care vor fi ajutați de părinți); în 20-30 de cuvinte de către concurenții de 7-8 ani; în minimum 50 de cuvinte, de către participanții la celelalte categorii de vârstă.

***

IMPORTANT!

Toți concurenții acestei probe vor trimite două fotografii: una de pe parcursul elaborării lucrării și una cu produsul final. Îndeplinirea acestei cerințe este – în totalitate –  responsabilitatea concurentului, iar nerespectarea ei aduce cu sine descalificarea.

Fiecare copil poate participa cu o singură lucrare.

***

Premii

La fiecare categorie se vor acorda următoarele premii:

Premiul I – 300 de lei

Premiul al II-lea – 200 de lei

Premiul al III-lea – 100 de lei

***

MARELE PREMIU al concursului: 1000 de lei.

***

Pentru a sprijini eforturile creatoare ale participanților, punem la dispoziția acestora cartea Bebe – o poveste din burtică, de Veronica Iani. O puteți citi AICI.

***

Așteptăm contribuțiile tuturor până în 12 martie 15 martie, la adresa concursuri.sops@gmail.com, plus ACEST formular de înscriere completat de către părinți (pentru copii și pentru liceenii care nu au 18 ani) sau de către liceeni și de către adulți.

Câștigătorii vor fi anunțați în 19 martie, pe site-urile www.spuneopoveste.com, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook cu același nume.

Cu prietenie,
Ioana Revnic și Echipa Spune-mi o poveste pentru suflet

***

Concursul „Amintiri din burtica mamei” este organizat de Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet”, în colaborare cu în colaborare cu Asociația Studenți pentru viață București, Asociația România pentru viață, în cadrul Lunii pentru Viață 2024 – Construim împreună pentru viață.

***

Susțineți proiectul nostru!

Dacă doriți să ne sprijiniți în acordarea premiilor, vă invităm să donați în contul Asociației Spune-mi o poveste pentru suflet, cu mențiunea PREMII AMINTIRI 2024 – ca destinație a donației dvs.

Ne dorim să acordăm cât mai multe premii la concursul „Amintiri din burtica mamei”.

De aceea, dacă donațiile vor depăși premiile anunțate, vom premia și alți copii cu lucrări meritorii.

Cont: RO65BTRLRONCRT0624723301

Banca Transilvania – Bucureștii Noi

C.I.F 44531306

Paypal @spuneopoveste

Orice sprijin este foarte important pentru noi!

***

Proiectul „Spune-mi o poveste pentru suflet” a început în anul 2018 și a căpătat statut juridic trei ani mai târziu, devenind – în 2021 – Asociația Spune-mi o poveste pentru suflet.

De la înființare până în prezent, la „Spune-mi o poveste pentru suflet” s-au organizat peste 450 de ateliere interactive de povești în format fizic și online, la care au participat 5000 de copii din România, Elveția Franța, Italia, Spania, Belgia, Ucraina, Danemarca, Republica Moldova.

Totodată, s-au desfășurat 22 de concursuri de creație pentru copii și pentru adolescenți, cu 2800 de participanți din țară și de peste hotare și 9 ateliere de formare de povestitori.

Cel mai recent proiect al asociației se numește „10 cărți pentru 1000 de copii din diaspora”, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

1000 de copii din opt țări (Austria, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Italia și Spania) au primit cărți în limba română și au participat la ateliere de povești în comunitățile lor.  


lustrație de Veronica Iani

Cover de Inessa Arnaut, participantă la Concursurile Spune-mi o poveste pentru suflet

3 comentarii

Adaugă comentariul tău

Citește și alte articole