Cu siguranță cele mai bogate ființe din această lume suntem noi copiii, copiii care au mamă.

Mama – ce cuvânt frumos!

Și cât de plăcut e să-l poți rosti, dar și mai plăcut este să realizezi că ai cui să adresezi acest cuvânt.

 

Mama e începutul tuturor începuturilor, e izvorul vieții, de la ea pornește viața și în brațele ei renaște iubirea, o iubire pură, sinceră și necondiționată. O iubire capabilă să urnească munții din loc, să stea împotriva furtunilor devastatoare, să mute din loc nori și stelele pentru a-și vedea puii fericiți.

Pentru noi copiii mama și-ar da și ultima suflare, ar trece prin foc, prin tăișuri de cuțite, printr-un potop de dureri și-ar scoate și inima din piept și ne-ar oferi-o nouă.

O mamă iubește sincer fără a aștepta nimic în schimb.

 

Mai mereu mama îmi spune:  ,,Te iubesc și iți voi fi mereu alături ‘’. La început nu înțelegeam ce voia să spună. Și uneori parcă ignorăm aceste cuvinte, fără a intra în esența lor. Însă o data, am reușit să înțeleg cu adevărat acest mesaj al mamei plin de profunzime, întâlnind o fetiță care nu-si cunoscuse mama niciodată. Ea avea mereu ochii înlăcrimați și plini de tristețe. Nu voi uita niciodată gustul amar al acelor clipe.

 

Cineva spune că o mamă poate lua locul oricui, dar nu poate fi înlocuită de nimeni. Mama e cea mai scumpă ființă pentru orice copil, este o ființă divină, hărăzită pentru a ne ghida pașii spre poteci ferite de primejdii.

 

Într-adevăr cele mai importante minuni ale lumii sunt iubire de mama și darul vieții.

 

Lucrurile pe care le neglijăm, le trecem cu vederea ca fiind simple și obișnuite, pe care le luăm de-a gata, sunt adevăratele minuni ale lumii: să vezi, să auzi, să atingi, să guști, să simți, să rîzi, să iubești și să fii iubit.

 

Deci să nu uităm niciodată de mamele noastre și dragostea ce-o poartă pentru noi, căci ea este cea ce ne-a dat naștere și datorită ei putem gusta din adevăratele minuni ale lumii.

 

 

Text de Donici Ilinca

Eleva clasei a III-a B

Liceul Prometeu-Protalent

Pictură de Kira Dimitrovici

Lucrări participante la concursul „Mama și darul vieții” – SOPS 11, martie 2021