Cât de greu sau de ușor este să exprimi dragostea pentru mama, recunoștința, atașamentul, nevoia de a o simți prezentă cât mai mult în viața ta? Răspunsul ține de fiecare în parte.

 

Copiii care au participat la concursul „Mama și darul vieții” și-au asumat această provocare, așezându-și – cu generozitate – trăirile în cuvintele și în desenele lor.

 

Câți participanți la concurs – tot atâtea feluri de a arăta că una dintre minunile lumii este iubirea de mamă. Alta – darul vieții.

 

MARELE PREMIU PENTRU TALENT NARATIV al acestei ediții, acordat de către doamna MARIANA CUCEU, președinta organizației „Saint Paraskeva Orthodox Charity” din Chicago, a fost adjudecat de Teodora Topan, care a concurat la secțiunea de LITERATURĂ.

 

Ceilalți câștigători la această secțiune sunt:

 

Categoria 7-9 ani

Locul I: Miruna Oleinic

Locul al II-lea: Daniel Lozinschi

Locul al III-lea: Alexandru Malai

Mențiune: Ilinca Donici

 

Categoria 10-12 ani

Locul I: Ilinca Munteanu

Locul al II-lea: Ingrid Tanasiev

Locul al III-lea:  Bianca Dabija

Mențiune: Miruna Dușa

 

Categoria 13- 14 ani

Locul I: Laura Șestacov

Locul al II-lea: Lorelia Gribincea

Locul al III-lea: Andreea Bragă

Mențiune: Alina Giorgiana Tivadar, Mădălina ULICI

 

ERATĂ: Dintr-o regretabilă eroare de transcriere, din lista premianților de la această categorie a fost omisă Mădălina ULICI, care a câștigat o mențiune.

Cer scuze și îi transmit felicitări Mădălinei! 

 

Premianții au fost desemnați de juriul alcătuit din doamna prof. dr. Cristina Cergan, de la Școala Gimnazială „Ion Minulescu” din Pitești și din doamna prof. dr. Roxana Ștefania Ciobanu – consilier superior, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

 

La secțiunea de ARTE PLASTICE, Veronica Iani (scriitoare pentru copii și ilustratoare) și Bogdan Dragomir (graphic designer) au stabilit următoarele premii.

 

Categoria 5-7 ani

locul I: Alexandru Rădulescu

locul al II-lea: Ștefan Ormenișan

 

Categoria 8-10 ani

locul I: Marina Suman, Amelia Josan

locul al II-lea: Inessa Arnaut, Ana Maria Bratu, Andreea Pleșca, Emilia Babenco

 

Categoria 11-12 ani

locul I: Kira Dimitrova

 

Categoria 13-14 ani

locul I: Daria Ignat

În premieră absolută, la această ediție a concursului nostru au participat și părinți.

Scrierile lor sunt emoție pură și un dar neprețuit pentru noi.

 

Premiul Pentru Viață, acordat de Alexandra Nadane – președinta Organizației România pentru viață – îi revine doamnei Natalia Dabija, din republica Moldova, pentru eseul Copiii, leacul fricii.

 

Celelalte doamne care ne-au trimis scrierile lor – Mădălina Andreescu, Corina Berica, Ioana Matei, Lidia Slabu, Eleonora Liliana Gheorghe, Cristina Verdeș – primesc câte un premiu special, din partea întregii echipe SOPS și din partea juriului.

A unsprezecea ediție a concursurilor „Spune-mi o poveste pentru suflet”, organizată în Luna pentru viață, a fost cea mai emoționantă de până acum.

Celor peste 100 de participanți care au îndrăznit să se arate vulnerabili și sensibili, le suntem recunoscători pentru împărtășire.

Tuturor le transmitem gratitudinea noastră! 

 

Ioana Revnic și Echipa SOPS