Era o zi frumoasă de sâmbătă din vacanța de vară. Chiar dacă era vară aveam multe de făcut ca sa mă pregătesc pentru școală, deoarece era primul meu an în clasele gimnaziale, în clasa a V-a. 

 

Mă trezisem dis-de-dimineață, iar razele soarelui călduroase și puternice îmi mângâiau fața. Auzisem de la niște prieteni că o nouă bibliotecă s-a deschis în oraș. Eu, fiind dornică sa mă apuc de învățătură, am găsit acest eveniment drept o oportunitate perfectă ca să-mi îmbogățesc cunoștințele, dar și să vizitez locuri noi.

 

Mi-am luat lista de recomandări de lectură în geantă și-am ieșit fuguța din casă. Am fugit spre stație ca nu cumva sa ratez autobuzul. Am ajuns la timp și chiar m-am așezat lângă geam ca să pot admira natura verii.

 

Păsările cântau melodios, iar florile mirositoare le ascultau. Toți pasagerii admirau vremea de afară și lumina strălucitoare care năvălea în autobuz. Văzduhul mirosea a ierburi și a frunze proaspete. Insectele dansau în mirozna amețitoare a florilor. Iar prin cerul lin și albastru treceau razele strălucitoare a soarelui rotund și galben. Eram îmbătată de priveliștea nemaipomenită de afară.

 

M-am izolat de lumea înconjurătoare și mă gândeam doar la natura plină de culoare. Deodată, aud cuvintele: ,,stația terminus’’. Inima mi s-a dus în călcâi. Privind pe geam am observat că acest sector al Chișinăului îmi este necunoscut. Nu știam unde eram. Șoferul, văzându-mă dezorientată, mi-a spus că  ajunsesem în cealaltă parte a orașului. Asta mai lipsea. Mă speriasem grozav. Tot șoferul m-a liniștit și mi-a explicat cum să ajung înapoi acasă.

 

Chiar dacă mi s-a încălzit inima în aceasta călătorie cu autobuzul, admirând tot frumosul din jurul meu, am învățat o lecție importantă: să fiu atentă la tot ce se întâmplă în jurul meu.

 

De altfel, ca să nu uit să vă spun, la bibliotecă nu am mai ajuns în ziua aceea. Am fost în altă zi, căci mi-au fost de ajuns emoțiile pe care le avusesem atunci. La bibliotecă mi-am ales cartea „Tabăra” de Sachar Louis, pe care am citit-o cu mult nesaț, iar câteva zile în urmă am prezentat-o la lecția de limba și literatura română.

Rusu Taisia, 11 ani, Chișinău

Premiul I la concursul SOPS 15 – „Învățături din vacanță”

Fotografie de Melissa Askew pe Unsplash