Ingrediente:

  • 0,5l chefir
  • un ou
  • 3 linguri zahăr
  • făină
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • oțet
  • sare
  • stafide
  • mere sau banane

 

Mod de preparare:

Se sparge oul într-un bol de sticlă. Se e bate cu puțină sare și zahăr.

Apoi adăugăm chefirul și amestecăm bine. Adăugăm făină până obținem un amestec dens, de consistența smântânii.

După ce am omogenizat aluatul, adăugăm bicarbonatul de sodiu stins cu oțet.

Mai amestecăm bine o dată. La final adăugăm stafide bine spălate, fie mere curățate și tăiate cubulețe, fie banane tăiate cubulețe.

Prăjim blinelele în tigaie, în ulei încins. Prima parte se prăjește la foc mai puternic, iar a doua – la foc redus.

 

Servire:

Mâncăm blinelele cu magiun sau smântână.

Nu uitați ingredientele secrete: folosiți din belșug dragoste și zâmbete!

POFTĂ BUNĂ!

 

Rețetă și fotografie de la Dorina Popescu,

pentru Concursul SOPS 7 – Cealaltă Bucovină