Copiii mei au crescut cu iubire și cu povești.
I-am iubit încă de când existau numai în închipuirile noastre și le-am citit încă de când stăteau doar întinși pe spate, ca niște păpuși vii, calde și pufoase, tăcute și zâmbitoare.

 

Așa am citit seară de seară, mii de seri la rând. Cu capul pe pernă, întinși pe spate, cu cartea în mâna mea și căpușoarele lor, mirosind a lapte și a cer, în dreapta și în stânga mea, iar mai apoi cu Maria adăpostindu-se sub brațul meu ori alintându-se și plimbându-se de la unul la altul.
Cărți peste cărți peste cărți.

 

Ani de zile am văzut peste tot doar cărți de copii. Ani de zile am uitat cum e să citești seara, înainte de culcare, o carte pe care abia o lași din mână. Ani de zile am citit pe furiș și pe apucate cărți pentru bucuria mea. Și atunci era ca o sărbătoare.

Dar răsplata este incomensurabilă.

 

Copiii mei iubesc cărțile. Se bucură nespus la vederea unui pachet cu cărți abia sosit și-l desfac pe loc, răsfoind și adulmecând paginile noi și colorate.

 

În fiecare seară îmi cer să le citesc și întotdeauna li se pare prea puțin. Au vorbit întotdeauna corect și găsesc în orice situație cuvintele potrivite. Prin povești am rezolvat conflicte, gelozii, frici, incertitudini. Am răspuns la întrebări nerostite și am deschis căi către lumi nebănuite.

 

Mai mult ca orice, nimic nu se compară cu emoția care se întipărește în noi în acele clipe: mamă și copii, transpuși împreună într-o lume de poveste, visând și trăind cu personajele.

 

Citiți-le copiilor voștri! Strânși împreună, unii lângă alții, în așternutul cald, visați împreună. Copiii noștri sunt mici atât de puțin timp.

Iar când vreți doar să ascultați o poveste, ascultați poveștile noastre pe canalul YouTube Spune-mi o poveste pentru suflet.

P.s. Ne-ar plăcea să vă și abonați 🙂 la Spune-mi o poveste pentru suflet!

Mădălina Andreescu, povestitoare

 

Mădălina Andreescu spune povești pentru copii în cadrul proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet” și susține ateliere „Spune-mi o poveste pentru suflet” pe Skype, în fiecare miercuri și vineri, de la ora 18:00. Înscrierile la aceste ateliere se fac printr-un e-mail la spuneopovestepentrusuflet@gmail.com.  O grupă are maximum 10 copii.
Înscrieți-vă și în grupul „Spune-mi o poveste pentru suflet”!

*

Cine este Mădălina?

„Am fost învățătoare timp de 10 ani. În prezent, sunt educatoare Montessori, însă anii din școală și-au pus amprenta pentru totdeauna asupra devenirii mele ca om. Sunt soție și mamă a trei copii de 1, 6 și 8 ani. Toată viața mea s-a împletit și s-a îmbogățit prin prezența curată a copiilor. Cred cu toată ființa mea în Dumnezeu, în iubirea și în grija Lui față de toți oamenii. Cred ca iubirea este forța care poate salva lumea. Și cred în povești. Poveștile pot să te inspire, să te motiveze, să-ți dea curaj, să te vindece, să te ridice Mă bucur foarte mult că sunt parte a acestui proiect minunat, „Spune-mi o poveste pentru suflet”, în care pun și din sufletul meu pentru toți cei care ne vor urmări.”