Dacă este iunie, atunci la Spune-mi o poveste pentru suflet ne copilărim puțin (mai mult) și ne bucurăm. Iată cum: vă lansăm o provocare. Ați auzit de BUCURIA DE A VĂ PUNE LUCRURILE LA LOCUL LOR?!

Stați, nu fugiți! Nu vă trimitem – chiar acum – să faceți ordine. Dar vă dăm câteva idei despre cum să rezolvați această „problemă” repede și bine. Le găsiți în noua carte a prietenei voastre, scriitoarea și ilustratoarea Veronica Iani. Aceasta va apărea în luna iunie și se numește Hainele călătoare ale Iustinei. Citiți pdf-ul AICI. Veți descoperi de ce lucrurile voastre ajung în toate colțurile casei, mai puțin în dulap. E un mare mister, nu-i așa?

 

Inspirați de povestea hainelor Iustinei, am ales tema celei de-a 13-a ediții a concursurilor SOPS: Hainele noastre călătoare

Concursul are două secțiuni LITERATURĂ și ARTE PLASTICE. Pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

La SECȚIUNEA LITERARĂ concurenții vor scrie o povestire cu unul dintre următoarele titluri: „Cum am făcut ordine cu ajutorul unui balaur cu 5 capete”; sau „Păianjenul – la nevoie se cunoaște”; sau „Aventurile unei șosete rătăcite în lumea hainelor ordonate”

Lucrările copiilor vor fi jurizate pe trei categorii de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-14 ani.

Copiii de 13-14 ani vor introduce obligatoriu în povestirile lor o secvență descriptivă și una dialogată. Fiecare secvență va cuprinde cel puțin 50 de cuvinte. 

Textele pot fi redactate în format Word – neapărat cu diacritice!!! – sau pot fi scrise de mână, apoi fotografiate ori scanate. Vom aprecia expresivitatea exprimării, corectitudinea, originalitatea.

 

***

 

La secțiunea de ARTE PLASTICE le propunem copiilor să creeze o lucrare alegând unul din titlurile „Unde călătoresc hainele noastre atunci când nu le așezăm la locul lor” sau „Regatul hainelor ordonate”.

Acestea pot fi realizate prin orice tehnică (grafică, desen, pictură, colaj etc.), pe hârtie format A4, A3 sau A2, pe carton sau pe pânză și vor fi jurizate pe categorii de vârstă: 5-7 ani; 8-10 ani; 11-12 ani, 13-14 ani. Fiecare concurent poate participa cu o singură lucrare.

***

Așteptăm contribuțiile tuturor până în 23 iunie, la adresa concursuri.sops@gmail.com, plus FORMULARUL DE ÎNSCRIERE completat.

Participanții la concurs sunt rugați să sprijine dezvoltarea proiectului de educație caracterială „Spune-mi o poveste pentru suflet”, acordându-ne dreptul de a folosi lucrările trimise, conform detaliilor din formularul de înscriere.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 30 iunie pe site-ul www.bunatate.ro, pe pagina de Facebook „Spune-mi o poveste pentru suflet” și în grupul de Facebook cu același nume.


Ioana Revnic și Echipa SOPS