„Mi-ar plăcea ca tuturor copiilor care participă la concursurile Spune-mi o poveste pentru suflet să le ofer, la un moment dat, un caleidoscop. Pentru că: 1. Mi se pare cea mai frumoasă jucărie din câte există; 2. O cunosc pe Veronica Soare, creatoarea KaleidoLove. Ea face și caleidoscoape, și – mai ales – kituri cu TOT ce e necesar pentru ca un copil să meșterească singur o așa minunăție.

 

Aș putea să construiesc oricând – cu ochii închiși – un caleidoscop. Nu am avut în copilărie o asemenea jucărie, dar jinduiam după ea – încă de pe atunci.

 

Cu vreo cincisprezece ani în urmă, am încercat să-mi fac unul. Am adunat toate lucrurile de care aveam nevoie: un tub de carton; trei fâșii de oglinzi pe care le-am cumpărat dintr-un atelier de înrămat tablouri, oglinzi în care m-am tăiat căznindu-mă să le fixez în interiorul tubului; un carton negru din care trebuia să fac un ocluzor găurit; o folie de plastic transparent din care am decupat două lentile strâmbe; boabe de fasole, mărgele, cioburi, ațe…

 

E fascinant cum, într-un caleidoscop, orice lucru meschin capătă o frumusețe provocatoare de reverii. Oglindirile repetate ale unor mărunțișuri puse laolaltă îți dau iluzia că sub ochii tăi se petrece o vrajă. Una irepetabilă – dacă ții cont de combinațiile infinite – mereu altele, și altele, și altele – în care intră mizilicurile multiplicate într-un caleidoscop.

 

Nu am reușit mai demult să meșteresc caleidoscopul pe care îl visam. Dar datorită Veronicăi Soare, creatoarea Kaleidolove, am făcut primul caleidoscop numai și numai al meu. Și pot face ORICÂTE îmi doresc…”

 

***

 


Săptămânile trecute, am scris pe Facebook acest text.

 

Cineva a citit postarea și a decis să mă ajute, pentru ca TOȚI copiii care au participat la concursul SOPS 4 – „Minunile din jurul nostru” să primească un caleidoscop. Mai exact, un kit KaleidoLove by Veronica Soare, cu ajutorul căruia să meșterească unul.

 

Când am pornit concursul „Minunile din jurul nostru”, în alegerea temei m-am inspirat din Acatistul „Slavă lui Dumnezeu pentru toate”. Aveam în minte îndeosebi următorul verset: „Slavă Ţie, pentru oamenii pe care pronia Ta mi i-a adus în cale…”

După întâmplarea aceasta și după TOT ce s-a petrecut în campania 1000 DE PRIETENI, 3000 DE CĂRȚI PENTRU 1000 DE COPII, organizată de Spune-mi o poveste pentru suflet în colaborare cu Saint Paraskeva Ortodox Charity, am zis aceste cuvinte des, din ce în ce mai des, foarte des…

 

Vă mulțumesc! 🎉👑💐

 

IOANA REVNIC, 

coordonatoarea proiectului

„Spune-mi o poveste pentru suflet”