Verocika_Monica-LAzar-photography

O admir pe Veronica Soare pentru că a creat minuni.ro, caleidoscop de fapte bune. Un spațiu care aduce împreună oameni buni și poveștile lor. Evenimente, acțiuni și inițiative de implicare socială.

Îi sunt recunoscătoare Veronicăi Soare pentru că a avut ideea să meșterească niște caleidoscoape fără seamăn. Am jinduit de pe vremea când eram copil după o asemenea jucărie, de câțiva ani colecționez caleidoscoape, iar mai frumoase decât acelea care ies din mâinile Veronicăi – nu am găsit încă.

O iubesc pe Veronica Soare pentru ceea ce le dăruiește celor din jur: entuziasm, încredere, minuni care schimbă vieți. (În plus, îmi mai place pentru că o cheamă ca pe mama mea și pentru că, la fel ca mine, este ardeleancă.)

Pe 23 ianuarie, Veronica își sărbătorește ziua de naștere. Și își dăruiește aniversarea Soniei, o fetiță de de opt ani care care s-a născut cu inima în partea dreaptă și fără artera pulmonară. Primii doi ani a stat în spitale, a fost operată de trei ori pe cord (de două ori în Germania și o dată în SUA). Astăzi, Sonia merge la școală. În ciuda previziunilor de pe vremea când era bebeluș, aleargă și participă la orele de sport, la fel ca toți colegii ei fără probleme de sănătate.

sonia

Sonia are nevoie acum de aproximativ 98.000 de dolari pentru o nouă intervenție chirurgicală în Statele Unite. Artera ei pulmonară trebuie înlocuită, fiindcă fetița crește.

Ziua de naștere a Veronicăi Soare este un bun prilej pentru a strânge o parte din această sumă: ,,Pe 23 ianurie, organizez Aniversarea Verocikai – Din inimă pentru Sonia, spune Veronica Soare. I-am rugat pe cei care și-au dorit să petreacă alături de mine să nu îmi aducă un cadou, ci să preschimbe într-o sumă de bani orice ar vrea să-mi dăruiască. Fondurile strânse au să însemne o donație pentru inima Soniei. La petrecere pot să participe prieteni vechi, prieteni noi, prieteni din copilărie sau prieteni de pe Facebook, colegi de liceu sau încă necunoscuți. Oricine e binevenit în lumea minuni.ro.”

afis veronica

Aniversarea Verocikai – Din inimă pentru Sonia are loc sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 19.00, la cafeneaua Therapy (strada Sfinții Voievozi, numarul 60, lângă Hotel Boutique Moxa).

Doritorii își pot anunța participarea la adresa veronica@minuni.ro.

Donații pentru Sonia se pot face – oricând –  și aici.

Mai multe detalii despre Aniversarea Verocikai – Din inimă pentru SoniaAICI.

 Ioana Revnic

O fotografie de Monica Lazăr Photography