Cel mai bun instrument de formare a caracterului este 𝑝𝑜𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒𝑎. 𝗨𝗻 𝗻𝗼𝘂 𝗮𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿 𝗱𝗲 𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗿𝗲❟ 𝗰𝘂 𝘀𝘂𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗼𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶
Cum să spui bine o poveste? Care sunt pașii pe care îi urmezi? Povestești sau citești povestea? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care au răspuns Ioana Revnic, Președinta Asociației „Spune-mi o poveste pentru suflet” , Veronica Iani, scriitoare , și Mona Șerbănescu, fondatoarea și directorul general al Liceului Pedagogic „Anastasia Popescu” din București .
Ioana Revnic le-a vorbit participanților despre crearea cadrului atelierelor de povești: cum alegi povestea, cum o povestești, cum să fii prezent atunci când spui o poveste, dar și despre principii legate de expresivitatea vorbirii .
Veronica Iani a prezentat o serie de povești potrivite pentru diferite etape de vârstă și a citit câteva fragmente .
Doamna Mona Șerbănescu a oferit idei pentru menținerea atenției participanților la ateliere și a prezentat în detaliu o metodă valoroasă pentru a face acest lucru: „Șorțul povestitorului” .
În ultima parte a formării, cei prezenți au aflat răspunsurile la unele întrebări: Cum să spui povești acasă? Cum să verifici înțelegerea unei povești? Cum îi ajută poveștile pe părinți, în relația cu copiii lor? Mădălina Andreescu și Simona Căbuz, povestitoare în cadrul proiectului Spune-mi o poveste pentru suflet, au împărtășit din experiențele lor .
În final, participanții au descoperit sugestii de lucru cu copiii cu CES, împărtășite de prof. dr. Dorina-Anca Talaș, cadru didactic asociat Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, de la Universitatea Babeș-Bolyai și profesor de sprijin .
La fel ca la cele două formări anterioare, și la aceasta au participat povestitori români din diferite colțuri ale lumii.
Activitățile vor continua cu o formare sintetică organizată joi, 30 mai, între orele 18:00 și 19:30. Aceasta se adresează celor care, din diferite motive, nu au reușit să participe la cele trei ateliere organizate sau vor să revadă anumite informații prezentate .
Din 1 Iunie, în cadrul proiectului #LunaCopilăriei2024, povestitorii care au participat la atelierele de formare sunt încurajați să organizeze ateliere de povești pentru copii, în comunitățile lor. De asemenea, Asociația „Spune-mi o poveste pentru suflet” invită cât mai multe instituții, organizații și comunități locale să organizeze activități pentru copii, sub egida „Luna Copilăriei 2024” .
Pentru resurse, informații și parteneriate, ne puteți scrie la spuneopovestepentrusuflet@gmail.com.
#atelieredeformare#LunaCopilăriei2024#povești#sopsformează#educație