📊📈📐📏Denisa are 10 ani și locuiește în Poienarii Burchii, acolo unde merg cu poveștile, la #BucurieDupăLiturghie. Când va crește, ea vrea să se facă profesoară de matematică. Matematica este materia ei preferată.

 

📙📘📗Nu-i ajung caietele de matematică – la câte exerciții și probleme ar face. Deja și-a pregătit vreo două, pentru începutul de an. Îi vor fi de mare folos, dar le va termina în două săptămâni, pentru că au mai puține pagini decât cele noi, de la magazin. De ce? Sora ei mai mare, Alexandra a rupt paginile scrise din caietele pe care le-a folosit anul trecut, dar nu le-a terminat. Apoi, i-a dat Denisei ce a rămas din caiete. 

 

📚Alexandra e doar cu doi ani mai mare decât Denisa. O iubește atât de mult, că ar face orice, ca să o vadă bucuroasă. Îi dă hainele și pantofii care nu-i mai vin. Împarte cu ea rechizitele pe care i le cumpără părinții. Și ciocolata pe care o primește, din când în când, de la sora lor cea mai mare, care acum are familia ei.

 

Unii râd de Denisa, pentru că are aparat auditiv. Atunci, intervine Alexandra! Odată, le-a spus unor copii că știe karate și că o să le arate lor, dacă îi mai supără sora. Respectivii s-au speriat și au fugit mâncând pământul. Firește că îi păcălise! Nu făcuse niciodată karate și niciun alt sport.

 

Mai au o soră, de 15 ani, care e sportiva familiei. Face fotbal și vrea să devină cea mai bună fotbalistă din lume! „Când o să ajung într-o echipă renumită și o să câștig mulți bani” – le zice ea – „o să vă cumpăr tot ce vreți!” Așa crede că își va putea ajuta toată familia: pe tatăl lor (care lucrează la CFR, unde face curățenie și întreține spațiile verzi); pe mama (care uneori lucrează cu ziua); pe surorile mai mici – Alexandra și Denisa.

 

🏵Denisa, Alexandra și sora lor de 15 ani doar trei dintre cei 150 de copii ajutați de Biserica „Sfântul Dumitru-Poştă”, Paraclis Universitar și de Asociația Umanitară Tadeu, care organizează AuGUSTeria. Targ de bucate traditionale-editia a-6-a.

 

La AuGUSTeria vor fi o serie de evenimente caritabile, care se vor desfășura în perioada 19-21 august, pentru ca 150 de copii nevoiași să primească ghiozdane 🎒💼 cu 📕📐📏🖋✒️🖍✏️ rechizite necesare începerii școlii:

 

🎼Vineri, de la ora 18:30, la Teatrul de Comedie – un concert caritabil: Omagiu lui George Enescu, la 141 de ani de nașterea sa. Intrarea este liberă, iar dacă doriți să participați, mijlocesc înscrierea la concert.

 

🍋🍊🍋 Sâmbătă, începând cu ora 17:00 – Festivalul Limonadei. Vor fi ateliere de povești, ateliere de creație, ateliere de împletit părul, un concert de muzică folk 🎹🥁🪕🎸și multă, multă veselie.

 

🥧🧁🍰Duminică, de la 11:30: Târg de bucate tradiționale, momente muzicale și ateliere culinare. Festivalul Limonadei și Târgul se vor desfășura pe Strada Franceză Nr. 1. ❗️❗️❗️ Hai să fim ÎMPREUNĂ pentru 150 de copii! Hai să dăm binele mai departe! Puteți participa la evenimente sau puteți dona în contul Asociației Umanitare Tadeu: RO53INGB0000999910765211.

⭐️Sunt atâtea evenimente caritabile. De ce susțin tocmai acest proiect? 

1. CRED în onestitatea și în integritatea organizatorilor, ȘTIU că beneficiarii chiar primesc ceea ce li se promite.

 

2. CRED în proiectele destinate educației copiilor. În plus, pe unii dintre cei 150 de copii care vor primi ghiozdane cu rechizite i-am întâlnit la Poienarii Burchii, la #BucurieDupăLiturghie, un proiect de educație non-formală, prin intermediul poveștilor, organizat de asociația pe care o conduc – Spune-mi o poveste pentru suflet, în colaborare cu parohia de acolo.

 

3. CONTRIBUI. Datorită comunității de la Biserica „Sfântul Dumitru-Poştă”, Paraclis Universitar, proiectele pe care le coordonez au crescut mult. Oamenii întâlniți aici mă sprijină, au împărțit cu mine idei și resurse. Le sunt foarte recunoscătoare pentru asta!

În plus, ceea ce se întâmplă la biserică mă motivează, întrucât îmi arată ce forță are binele făcut ÎMPREUNĂ. Hai să facem binele ÎMPREUNĂ, ajutând 150 de copii! Hai să dăm binele mai departe! 

Ioana Revnic,

coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”

Fotografie de Irina Chiriac, pentru Biserica „Sfântul Dumitru-Poştă”, Paraclis Universitar