Există locuri în care copiii orfani, copiii proveniți fie din familii cu mijloace materiale extrem de modeste ori din familii dezorganizate se simt mai acasă decât printre ai lor.

 

Un astfel de loc este Așezământul pentru Copii „Sfântul Ierarh Leontie”, din Rădăuți.

 

Aici, cresc peste 130 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. În urmă cu doi ani, la primul atelier „Spune-mi o poveste pentru suflet”, i-am cunoscut pe mezinii Așezământului din Rădăuți.

 

Spune-mi o poveste pentru suflet (SOPS) este un proiect de educație a caracterului prin intermediul poveștilor. Din 2018 până în prezent, în cadrul acestuia am organizat peste 250 de ateliere de povești pentru copii, inclusiv online.

 

Și, începând din luna mai, 7 concursuri lunare de creație pentru copii, cu peste 700 de participanți din România, Basarabia, Bucovina și din diaspora. La finalul fiecărei competiții oferim premii. Premiile celei de-a șaptea ediții a concursurilor SOPS vor fi 70 de trăistuțe bucovinene făcute în atelierul Așezământului din Rădăuți, de către copiii de aici.

Contravaloarea lor este de 5600 de lei. Copiii de la Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie” sunt beneficiarii acestor bani, din care mai sunt de achitat 2500 1000 de lei.

Puteți să contribuiți la dăruirea premiilor. Fiecare premiu înseamnă un dar pentru 200 de copii. Și pentru cei 130 de copii din Rădăuți. Și pentru 70 de copii din România, din Republica Moldova, din Ucraina, din diaspora care au participat la un concurs cu o temă singulară – „Cealaltă Bucovină”. Și au câștigat.

 

Pentru aceștia, fiecare premiu înseamnă încredere, validare și recunoaștere. Pentru ei, alegeți să fiți dăruitori de încredere!

 

Donațiile se fac următorul cont al Așezământului, pentru PREMII CONCURSUL SOPS:

RO27BTRLRONCRT0367259601 – Banca Transilvania Rădăuți.

Trimiteți neapărat dovada donației la adresa

concursuri.sops@gmail.com. 

Le mulțumesc dăruitorilor de încredere, de până acum: Izabela Juncu, Cristina Stoian, Omide Cristina, Andrei Cîmpan, Cristina Musceleanu, Diana-Elena Gratie.

Mulțumesc, Gabriela Ilaş Pepene, pentru îndrumarea copiilor de la Atelierul Creativ KidsMade – Asezamantul de copii – Radauti.

Recunoștință – tuturor!

Ioana Revnic,

coordonatoarea proiectului

„Spune-mi o poveste pentru suflet”