daria opreaÎnainte de a o vedea la Next STAR, pe Daria am „cunoscut-o” dintr-o ecografie pe care mama ei, Raluca, le-a arătat-o colegelor. Lucra la una din bibliotecile din oraş, iar în ziua aceea – când a venit la serviciu cu prima fotografie a copilului nenăscut – mă aflam şi eu pe-acolo.

 

Mi-o mai amintesc, apoi, foarte mică, plimbându-se printre rafturile aceleiaşi biblioteci. Scotea sunete ciudate – cred că făcea vocalize. Întelegea tot ce îi spunea. Şi-i înveselea pe toţi cei din jur.

 

Daria OPREA este din Sântandrei, de lângă Oradea. Are 8 ani, un frate – Casian – şi nişte părinţi (mama – bibliotecară; tatăl – preot) care o iubesc la nebunie. Dansează şi cântă.

Anul trecut, a ajuns la Next STAR.

 

 

În această emisiune, a cântat pentru prietenul ei, Tudi, un adolescent aflat în scaunul cu rotile. Daria spune că, de-ar putea, i-ar da lui Tudi toate premiile câştigate, ca el să se facă bine.

 DARIA SI TUDI(cu Lora şi cu Tudi)

 

Mai multe despre Daria OPREA aflaţi din interviul pe care i l-a luat Cristina Puşcaş.

(I.R.)

***

Cum s-a născut această pasiune pentru muzică?

Pe când aveam un an vorbeam, dansam şi cântam. Aşa că părinţii au decis ca, la vârsta de trei ani, să mă dea la dans, fiind convinşi că la o vârstă atât de fragedă nu am cum să învăţ ceva. Surpriza a fost că am făcut faţă cu brio. Văzând că nu mai încetez din cântat, au hotărât să mă dea şi la canto. Aşa că la patru ani m-au dus la doamna prof. Dana Oprescu de la Palatul Copiilor din Oradea pentru testare. De atunci m-am îndrăgostit de muzică. Cânt non stop, acasă, pe stradă, în maşină.

 

Ce eforturi presupune această activitate?

Sinceră să fiu, timp de joacă nu prea am. Zilnic, după ce termin cu şcoala şi cu temele, am program: ore de canto, engleză, dans sau coregrafie. Despre eforturile materiale vă pot povesti mai multe părinţii şi bunicii J. Ei sunt cei care mă susţin.

 

Câte ore de muncă şi ce sacrificii se ascund în spatele performanţei?

În spatele performanţei se ascund ore multe de canto, dans şi coregrafie. Ca să iasă totul bine, trebuie făcute şi sacrificii. Performanţa înseamnă multă muncă.

 

Cum depăşeşti emoţiile care te încearcă înainte de fiecare competiţie?

Emoţii nu prea am. Am încredere în mine. Însă părinţii m-au învăţat ca de fiecare dată, înainte de a urca pe scenă să spun Tatăl nostru şi să-mi fac semnul Crucii, ceea ce îmi dă multă putere şi încredere.

 

Care a fost cea mai interesantă experienţă a ta?

Cea mai interesantă experienţă de până acum a fost la emisiunea „Next Star”. Am întâlnit acolo oameni minunaţi şi pot spune că am câştigat o familie, „familia Next Star”. Am foarte mulţi prieteni în această „familie”. La Next Star am cunoscut-o pe Lora, care e o persoană minunată şi pe care o iubesc mult. Este „sora mea mai mare”, cum spunea chiar ea. Cred că am s-o iau ca model de OM.

daria si dan negru

(cu Dan Negru)

Ce ai învăţat din toate aceste competiţii?

Din fiecare competiţie am învăţat câte ceva. La Next Star am învăţat ce înseamnă prietenia adevărată, ce înseamnă să ai emoţii pentru cei cu care concurezi. Am simţit acolo că sunt la un spectacol, nu la un concurs. Din festivaluri am învăţat că poţi să câştigi, dar şi să pierzi. Contează să ai puterea să mergi mai departe.

 

Cum se împacă şcoala cu deplasările în ţară la emisiuni, festivaluri etc.?

Deocamdată, se împacă bine. Pot să spun că şcoala e primul loc. De obicei festivalurile au loc în week-end, aşa că nu mă încurcă la şcoală. Dacă se întâmplă să lipsesc, recuperez.

 

Ce-i place Dariei Oprea să facă în timpul liber?

În timpul liber îmi place să mă plimb, să ies în parc, să mă joc cu fratele meu Casian sau cu prietenele mele. Îmi place să ascult muzică şi să citesc.

 PE SCENA2 SOLO

Ce proiecte de viitor ai?

Ce pot să spun eu? Vreau să cânt, vreau să încânt lumea. Dar ştiu că mai am mult de învăţat. Proiecte mari nu am deocamdată, trăiesc prezentul…şi continui să cânt.

 

Unde te vezi peste zece ani?

Peste zece ani? Hmm. Mă văd bucurându-mă de ceea ce am realizat şi învăţat pe parcursul acestor ani.

 

Ce te face fericită?

Sunt fericită că sunt sănătoasă, sunt fericită că sunt iubită, sunt pur şi simplu FERICITĂ.

 

a consemnat Cristina PUŞCAŞ – jurnalist, pentru www.zidezi.ro

Fotografii de pe pagina de facebook a Dariei Oprea