Stăteau la câteva bănci distanță, așa cum îi vedeți în fotografie. Nu-și ziceau nimic. Fiecare privea în gol. Lumea fiecăruia părea că e doar bucata cuprinsă cu privirea îndreptată înainte.

 

I-am smuls din lumile lor, să îi întrebăm dacă vor o limonadă.

 

 

La biserica Biserica „Sfântul Dumitru-Poştă”, Paraclis Universitar, din București există un proiect frumos, #Limonadă_pe_Stradă.

 

În zilele toride, voluntarii le oferă celor care au nevoie (și care vor să primească) – limonadă, apă și ceva de mâncare. Ieri am fost unul dintre voluntarii care au dus #Limonadă_pe_Stradă.

 

Am primit, în schimb, multe povești și am stat la povești. Inclusiv cu domnii din fotografie.

Nu am zăbovit prea mult însă, pentru că aveam de împărțit #Limonadă_pe_Stradă .

 

Când să plecăm din parc, am trecut încă o dată pe lângă dânșii, să ne luăm rămas-bun. Tocmai terminaseră de băut limonada, râdeau și vorbeau unul cu altul.

– Știți, aș putea să fiu copilul lui! a strigat Nicolae, domnul mai tânăr. Și am 70 de ani! Mi s-a părut că în privirea lui văd bucuria celui care s-a reîntâlnit cu un om foarte apropiat, pe care nu-l văzuse de multă vreme și cu care îi părea imposibil să se mai întâlnească vreodată.

 

P.s. Oferiți și voi #Limonadă_pe_Stradă! Cum?

Pentru detalii luați legătura cu domnul Valeriu Brahă, coordonatorul acțiunii. Telefon 0771.022.134. Sunt un bun mijlocitor, așa că – dacă pot – îi ajut pe toți care vor să ajute! 

 

Găsiți AICI mai multe detalii despre ce se întâmplă la Biserica „Sfântul Dumitru-Poştă”, Paraclis Universitar, din București.

 

Ioana Revnic

Foto credit: Laura Dobre