V-ați îndrăgostit vreodată la prima vedere?

Eu da, în clasa a opta, dar a fost o dragoste fără speranță. De ce fără speranță? Pentru că omul pe care îl iubeam era… mort. Nu-l întâlnisem niciodată, nici nu aș fi avut cum, pentru că trăise cu niște ani înaintea mea. Părăsise lumea aceasta în 1961, iar eu venisem pe lume… niște ani mai târziu. Dar cine era și cum ne întâlniserăm?!

 

Țin minte și acum momentul în care am făcut un coup de foudre pentru el…

 

El era poet și una dintre poeziile sale erau în manual. Profesorul nostru de română ne dăduse ca temă să citim și altele, ceea ce am și făcut. Iar când am ajuns la o anume poezie, mi-am zis că aceea fusese scrisă DOAR pentru MINE. Pentru că era DESPRE mine.

 

Era o poezie despre o dragoste iertătoare și cuprinzătoare. Am întâlnit-o extrem de rar, la oameni un asemenea mod de a iubi.

 

Despre iubiri reale și iubiri imaginare, despre iubiri împlinite și iubiri ratate, despre mari iubiri am povestit și am recitat joi, 23 februarie, de la ora 17:30, la „Opera la Bibliotecă”, în cadrul seratei „Duete de Dragobete”, de la Biblioteca Metropolitană din București. 

 

Au participat sopranele Anca Butuc, Anfisa Fugaru, Cătălina Sima, mezzosoprana Mariana Mirescu, tenorii Daniel Stoica și Ioan Orheian, basul Ștefan Cârstea și pianista Liana Mareș.
Eu, Ioana Revnic, am prezentat, am spus povești și am recitat.

 

„Opera la Bibliotecă” e un proiect inițiat, coordonat și iubit de soprana Daniela Ciociea. Urmăriți înregistrarea spectacolului AICI.