1️⃣Circulă pe net un discurs atribuit Papei Francisc. 

A fost preluat inclusiv în presă și dat drept cuvânt de învățătură rostit la trecerea dintre ani, or nu este așa. În 1 ianuarie, Papa a vorbit despre Fecioara Maria.

Dacă sunteți curioși, AICI puteți vedea mai bine cum/ despre ce vorbește suveranul pontif.

Știe cineva sursa oficială a discursului rereredistribuit în social media? Eu l-am căutat (inclusiv pe Vatican News), dar nu l-am găsit.

Mă îndoiesc că îi aparține papei. E plin de clișee vehiculate în cărțile (slabe) de dezvoltare personală și, stilistic vorbind, nu se potrivește cu discursurile sale în care se vede clar pregătirea teologică.

 

 

2️⃣ Tot pe net circulă de multă vreme așa-zis dialog al unui bărbat generic cu o femeie foarte inteligentă. E în mod abuziv pus pe seama doamnei Zoe-Dumitrescu Bușulenga – Maica Benedicta. Un dialog plin de emfază, previzibil și facil. Iată doar finalul lui. După ce femeia foarte inteligentă își exprimă așteptările față de un bărbat, acesta concluzionează: „Ceri mult.” Iar ea răspunde: „Valorez mult!”.  

Din întâmplare, are cineva sursa OFICIALĂ a acestuia – dacă există așa ceva? (Eu cred că nu există!)

 

***

 

E posibil să nu am dreptate. Dar, dacă am, poate data viitoare cineva care își propune să rostogolească în online o informație își pune problema validității acesteia.

 

Cu atât mai mult cu cât e foarte greu de contracarat preluarea fără discernământ și distribuirea unor informații neverificate.

 

Ioana Revnic

 

Sursă foto – Pixabay