Masthead header

Selecţie severă

image001Într-o zi i-am zis unei colege mai tinere că am de rezolvat ceva urgent și că nu sunt disponibil pentru nimeni. I-am spus că poate face o excepţie doar dacă vine Brad Pitt, dar şi pe acesta să-l ţină doar pentru ea.

Cu o figură scârbită, mi-a spus că nu-i place de Brad Pitt pentru că “e mic de statură şi spălăcit”. Am schimbat succesiv numele acestuia cu numele altor bărbați celebri pentru frumuseţea şi succesul lor la femei, dar am aflat că niciunul nu ar fi acceptabil. Astfel, Leonardo diCaprio este “prea copil”, George Clooney are “oasele feţei prea mari”, Antonio Banderas este “prea negricios”, Robert de Niro are “nu ştiu ce inestetic pe faţă”, Arnold Schwarzenegger are “prea mulţi muşchi reliefaţi”, Justin Timberlake este “prea lipsit de sentimente”, Mel Gibson este “prea dur” etc. etc.

La sfârşitul programului a venit s-o ia prietenul ei: un bărbat mărunt, gras și chel, cu niște ochelari înguști, lipiți parcă direct pe ochi, un fumător înrăit – cu dinţii rari şi galbeni, cu un prognatism mandibular accentuat şi, după cum a rezultat din cele câteva cuvinte schimbate cu el, cu un limbaj sărăcăcios şi formal.

Florin ŞTEFĂNESCU (LINU)

*Text din volumul Povestiri ilustrate (se pot cumpăra şi-n rate), Editura Printech, Bucureşti, 2014

Caricatură de LINU

L i k e   u s !