Peste 180 de copii au avut curajul să se înscrie și să trimită lucrări la concursul SOPS 6 – „Povești de curaj”. Este ediția cu cei mai mulți participanți, urmată – în topul popularității – de primul concurs SOPS, desfășurat în luna mai.

 

La cele trei secțiuni ale competiției – literatură, abilități și arte plastice – s-au adunat peste 200 de lucrări realizate de copii din Republica Moldova (cele mai multe!), din România, din Belgia, din Olanda…

 

Le mulțumesc îndeosebi celor care le-au spus și altora că există concursurile noastre. Recunoștință – profesorilor care i-au îndrumat pe copii. Și părinților care ne-au scris.

 

Copiilor le doresc să își caute modele de curaj pe care să le urmeze; și să nu se teamă când simt că îi părăsește curajul, deoarece, așa cum scrie o fetiță „Curajul înseamnă să recunoști o frică și să mergi cu ea de mână, gândindu-te că cineva poate avea nevoie de tine” (Mellisa Pricop, 9 ani). 

***

 

La concursul SOPS 6 „Povești de curaj”, MARELE PREMIU acordat de Președintele de onoare al juriului, Părintele Constantin Necula, îi revine lui Sophie Midrigan.

 

La secțiunea ARTE PLASTICE, juriul alcătuit din Veronica Iani (scriitoare și ilustratoare) și Gloria Grinceac (studentă în anul al doilea la Universitatea de Artă si Design din Cluj-Napoca) le premiază pe: Rebeca Andrei (categoria 5-7 ani); Raluca-Cristina Cazacu (categoria 8-10 ani); Cătălina Rotari (categoria 11-12 ani) și Arina Paiu (categoria 13-14 ani).

 

Doamna prof. dr. Cristina Cergan, de la Școala Gimnazială „Ion Minulescu” din Pitești și de doamna prof. dr. Roxana Ștefania Ciobanu – consilier superior, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, adică juriul secțiunii de LITERATURĂ, acordă următoarele premii:

Categoria 7-9 ani

Premiul I: Vasile Ioana și Lițcan Gabriel
Premiul al II-lea: Florea Raisa
Premiul al III-lea: Pricop Mellisa

Categoria 10-12 ani

Premiul I:  Lorelia Gribincea
Premiul al II-lea: Maria Tolvaj 
Premiul al III-lea: Maria Păuna

Categoria 13-14 ani

Premiul I: Andreea Alexandra Bragă, Camelia Munteanu și Teodora Stoian
Premiul al II-lea: Maria Diaconescu
Premiul al III-lea: Amelia Juraveli 

În sfârșit, la secțiunea ABILITĂȚI câștigătorii sunt: 

Categoria 7-9 ani: Erica Turcu, dar și copiii de la Grădinița românească din Eindhoven, Olanda, înscriși în concurs de doamna profesoară Lucreția Manolache. Aceștia sunt: Tudor Jay, Pricop Sofia, Augusta Frăsincar, Daria Heil, Ian Tudor, Alexia și Alex Tudor.  

Categoria 10-12: Larisa-Gabriela Popescu și Lavinia Lungu

Categoria 13-14 ani: Pavel Gabor

Din juriu au făcut parte prof. dr. Diana Gratie și Veronica Iani.

Nu s-au acordat premii  liceenilor.

Premianții vor fi recompensați cu cărți și cu premii surpriză din partea Veronicăi Iani și din partea președintelui juriului. 

Felicitări tuturor celor care au participat la acest concurs!

Vă reamintim că mânie, 1 noiembrie, lansăm o nouă ediție a concursurilor SOPS.

Ioana Revnic,

Coordonatoarea proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”

 

***

 

Concursurile SOPS au debutat în luna mai. S-au desfășurat, până acum, șase ediții la care au participat peste 550 de copii din România, din Republica Moldova, din Belgia, din Italia și din Olanda. Temele au fost următoarele: „Copilăria este bucuria”; „Născuți din inimă” (un concurs despre adopție); „Ștefan, Ștefan, Domn cel Mare”; „Minunile din jurul nostru”, „Învață de la toate”, „Povești de curaj”. Concursurile au următoarele secțiuni: arte plastice/ fotografie; literatură și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.

 


Picturi de Cătălina Rotari – Fetița care a învins focul; Arina Paiu – Cheia curajului. 
Cover de Rebeca Andrei