Ce bine ar fi să încercăm cu toții să facem acest exercițiu zilnic atât cu cei din jurul nostru, dar și cu noi înșine!

La început, s-ar putea să nu îți fie ușor. Și nu e ușor poate pentru că nici tu nu simți ce înseamnă ca cineva să fie bun cu tine….sau poate se întâmplă mai rar decât ai avea nevoie. Iar asta te supără și te frustrează la fel cum îl supără pe un copil faptul că nu primește ce dorește de la părinții lui; sau ți se pare nedrept: de ce să ofer eu, când nu primesc nimic la schimb? Sau nu știi cum să faci acest lucru și te simți ciudat.

 

Poate chiar te gândești ca ești un ciudat făcând asta.

 

Dă-ți puțin timp pentru introspecție! Pe cât de dureros s-ar putea să fie ce găsești în sufletul tău, pe atât de valoros poate fi dacă e folosit pentru a oferi puțină bunătate în jur. Și știi de ce? Pentru că bunătatea se propagă!

 

La fel ca furia, de cealaltă parte. Dacă cineva îmi vorbește urât, asta mă supără sau mă înfurie, așa că, dacă nu știu să îmi liniștesc acele emoții, voi face și eu același lucru: voi vorbi urât cu altcineva și, pentru scurt timp, voi avea impresia că mă simt mai bine.

 

Cum ar fi să facem același lucru și cu bunătatea?

 

Știu că e mai greu!

Știu ca nu știm mereu cum să facem asta!

Dar mai știu că mintea umană este fascinantă și are resurse de neimaginat. Sigur va putea învăța să facă lucruri care acum sunt grele și de neimaginat!

#fiibun

 

Psiholog Dr. Raluca Anton

Pe Raluca Anton o găsiți pe pagina de Facebook Psiholog Dr. Raluca Anton,  pe pagina sa de Instagram și pe www.ralucaanton.ro .