Masthead header

Confuzie

O secretară de la un club de înot la care mă ducuneori (frumoasă precum Catherine Zeta Jones, fină precum Nicole Kidman și graţioasă precum Claudia Schiffer), văzându-mă adesea într-un grup de medici, m-a întrebat discret dacă mă pricep la problemele femeieşti.

Atât mi-a trebuit! Am răspuns în glumă că nu numai că mă pricep, dar că sunt chiar un specialist în femei, unul dintre cei mai buni din lume. Reținând doar că sunt un bun specialist în femei, s-a bucurat și a început să-mi povestească şoptit, precipitat şi în detaliu lucruri pe care în mod obişnuit le spui numai unui ginecolog.

I-am spus că toate informaţiile pe care mi le-a dat pot fi utile, dar că fără o examinare atentă şi directă nu mă pot pronunţa decisiv. A fost imediat de acord, mi-a spus că ar exista o încăpere potrivită în care aş putea face lucrul acesta, şi numai apariţia, enervantă şi inoportună, a soţului ei a pus capăt unui dialog şi unei examinări cu o finalitate incertă.

În orice caz, aş fi putut adânci chestiunea, apelând la binecunoscutele precepte ale medicinei homeopate (“similia similibus curantur”) şi tradiţionale (“contraria contrariis curantur”) sau la expresia juridică, preluată şi în medicină: “sublata causa, tollitur effectus” – adică folosind cam tot ce știu eu din domeniul medicinei.

Florin ŞTEFĂNESCU (LINU)

Artă

*Text din volumul Povestiri ilustrate (se pot cumpăra şi-n rate), Editura Printech, Bucureşti, 2014.

Desen de LINU

L i k e   u s !