Masthead header

Am viața mea

Odată, am citit o poveste cu o prințesă. Aceasta avea o nașă cu puteri magice, care a ocrotit-o de când s-a născut, care a ajutat-o și a sfătuit-o în momentele cele mai importante din viața ei.

Cred că și nașa mea are puteri miraculoase.

Când cântă, îmi pare o zeiță.

Nașa mea este Angela Similea. Ea este o mare cântăreață a României.

S-a născut într-o familie destul de săracă, dar, fiindcă a muncit foarte mult, a ajuns renumită.

Pentru a-și câștiga pâinea, a urmat cursuri de canto. Și-a început cariera în 1970.

A participat la multe concursuri, la care a obținut numeroase premii. A lansat peste două sute de albume și are peste o mie de piese.

Într-o zi, când mama era însărcinată cu mine, a venit la ea. Era anul 2005 și chiar înainte cu o zi, nașa lansase albumul Lumea mea. A pus mâna pe burta mamei și a spus: Fetița pe care o porți va fi o cântăreață.

Când aveam doi ani, îi cântam piesele. Cred că sunt singura persoană de pe Pământ 🙂  care are toate CD-urile ei. S-au stricat de atâta ascultat.

Nașa obișnuia să îmi pună la CD-player piesa Am viața mea, iar mie îmi plăcea s-o cânt.

Mai demult, mergeam la Matara, unde avea casă. Când ajungeam acolo, sărutam tablourile cu chipul ei. Parcă erau niște icoane.

O iubesc tare!

Ilinca DINU

clasa a V-a ,,Principesa Ileana”

Liceul Pedagogic Ortodox ,,Anastasia Popescu”, București

Text scris în cadrul proiectului ,,Familii de poveste”.

*

În orice familie există persoane care au de împărtășit istorii aparte. Există un părinte, sau un copil, sau un strămoș a cărui viață îi poate emoționa sau îi poate inspira pe ceilalți. 

Un proiect creat și inspirat de copiii din Clasa a V-a ,,Principesa Ileana” Liceul Pedagogic Ortodox ,,Anastasia Popescu” București

www. arc-en-ciel.ro

 

Sursă foto

februarie 8, 2017 - 21:02

Luminita - Draga Ilinca, ce bucurie extraordinara sa ai sansa ca Angela Similea sa iti fie nasa! Este solista de muzica usoara romaneasca ce m-a incantat mereu cu glasul ei minunat, cu frumoasele cantece si cu prezenta eleganta si unica! Vocea ei extraordinara a atins toate corzile sufletului meu.
Citind ce ai scris, te felicit si iti doresc ca, multi ani de acum inainte, sa te bucuri de prezenta minunatei tale nase!
Iar tie iti doresc ca toate visele sa ti se implineasca!

L i k e   u s !