Odată, am citit o poveste cu o prințesă. Aceasta avea o nașă cu puteri magice, care a ocrotit-o de când s-a născut, care a ajutat-o și a sfătuit-o în momentele cele mai importante din viața ei.

Cred că și nașa mea are puteri miraculoase.

Când cântă, îmi pare o zeiță.

Nașa mea este Angela Similea. Ea este o mare cântăreață a României.

S-a născut într-o familie destul de săracă, dar, fiindcă a muncit foarte mult, a ajuns renumită.

Pentru a-și câștiga pâinea, a urmat cursuri de canto. Și-a început cariera în 1970.

A participat la multe concursuri, la care a obținut numeroase premii. A lansat peste două sute de albume și are peste o mie de piese.

Într-o zi, când mama era însărcinată cu mine, a venit la ea. Era anul 2005 și chiar înainte cu o zi, nașa lansase albumul Lumea mea. A pus mâna pe burta mamei și a spus: Fetița pe care o porți va fi o cântăreață.

Când aveam doi ani, îi cântam piesele. Cred că sunt singura persoană de pe Pământ 🙂  care are toate CD-urile ei. S-au stricat de atâta ascultat.

Nașa obișnuia să îmi pună la CD-player piesa Am viața mea, iar mie îmi plăcea s-o cânt.

Mai demult, mergeam la Matara, unde avea casă. Când ajungeam acolo, sărutam tablourile cu chipul ei. Parcă erau niște icoane.

O iubesc tare!

Ilinca DINU

clasa a V-a ,,Principesa Ileana”

Liceul Pedagogic Ortodox ,,Anastasia Popescu”, București

Text scris în cadrul proiectului ,,Familii de poveste”.

*

În orice familie există persoane care au de împărtășit istorii aparte. Există un părinte, sau un copil, sau un strămoș a cărui viață îi poate emoționa sau îi poate inspira pe ceilalți. 

Un proiect creat și inspirat de copiii din Clasa a V-a ,,Principesa Ileana” Liceul Pedagogic Ortodox ,,Anastasia Popescu” București

www. arc-en-ciel.ro

 

Sursă foto