Pentru ca bărbatul pe care îl iubeam cândva să ghicească oarece din tsunamiul sufletesc provocat de îndrăgosteala mea, i-am dăruit un EKG propriu și personal, făcut cu ajutorul unui aparat de ultimă generație. A privit electrocardiograma cu un ochi competent, a luat un creion, a făcut câteva însemnări pe fășia cu unde stranii și a conchis: Cred că suferi de tahicardie… Și-a scos guma de mestecat din gură, a împachetat-o în fâșiuța aceea scuipată de-un aparat de ultimă generație, apoi a aruncat cocoloșul la gunoi.

Mi-am amintit episodul în urmă cu câteva luni, când am aflat că o prietenă a primit în dar un medalion gravat cu bătăile inimii cuiva – inima copilului ei, nenăscut încă…

M-a năpădit o invidie inofensivă, la gândul că oarecine a inventat niște bijuterii care păstrează asemenea sonuri: vocea cuiva apropiat; bătăile de inimă ale unui copil sau ale unui îndrăgostit… Toate – înscrise într-o linie frântă. O undă sonoră, amprentată pe forme geometrice din metale prețioase sau neprețioase, transformate în pandantive, brățări, cercei.

Dar cine a inventat asemenea bijuterii cu un nume de zeiță nordică – Ostara? (Ostara este o divinitate a purității, a renașterii și-a primăverii.)

Creatoarea brandului este – Alina Popa, o tânără care a renunțat la un job profitabil și s-a apucat de făcut bijuterii. Istoria acestora începe cu o poveste de dragoste:

,,Sunt tot mai des întrebată ce este Ostara și ‪#‎staredeostara – explică Alina Popa. Am început să scriu povestea Ostara din primăvara lui 2015, Ostara e o parte din mine, din povestea mea de viață. La un moment dat, mi-am dorit să-i dăruiesc iubitului meu… vocea mea, imprimată pe o bijuterie de purtat oriunde și oricând. Mesajul transmis de mine pentru el rămânea secretul nostru. După multă muncă, mult timp și multe costuri, am realizat o brățară. E greu să vă spun ce emoții am avut când am văzut-o prima dată. Pentru mine, bijuteria aceea era cel mai prețios cadou din lume. E un alt fel de a spune te iubesc. Și-urma să-l dăruiesc mai departe, omului drag. Starea mea când am purtat acea brățară pentru el e Stare de Ostara: emoție, bucurie, fericire, dor, alint, zâmbet, mulțumire, acceptare, recunoștință.”

 A avut o firmă care distribuia aparatură medicală și substanță de contrast.

Din dragoste, Alina Popa a lăsat totul în urmă, reinventându-și viața. În prezent lucrează pe cont propriu și creează bijuterii care poartă în ele – la propriu – emoții, secrete, pasiuni. 

Le găsiți pe www.ostarawave.com

Ioana Revnic

Bunatate.ro

Sursă foto www.pinterest.com&Alina Popa