Masthead header

Hoți la grădină

Într-o zi, ajungând la livada pe care am plantat-o pe un câmp unde se cultiva altădată doar porumb, locul devenind (cel puțin pentru mine) un mic paradis, am descoperit că într-un măr se aflau cățărați doi copii care își îndesau mere verzi în buzunare și în sân.

S-au speriat când m-au văzut și au vrut să o ia la fugă, dar i-am liniștit, spunându-le că și eu tot ca să fur niște mere am venit, dar că sunt cam greoi și cățăratul în pom e o acțiune care nu mi se potrivește deloc.

presentation1

Mă uitam cu tristețe cum multe mere au căzut pe jos, împreună cu crenguțe rupte din neglijență și grabă, dar m-a înduioșat dorința lor de-a mânca fructe, chiar și crude, și m-am simțit oarecum solidar cu acești mici prădători zdrențăroși.

M-am oferit să-i ajut, sugerându-le să nu mai rupă crengi, că le aduc o scară cu ajutorul căreia ar putea culege mere din niște crengi la care doar așa ar putea ajunge. La plecare, mi-au dat fiecare câte un pumn de mere (pumnul lor fiind din păcate destul de mic), ca plată pentru scară și ținutul de șase. Au vrut să sară gardul, dar le-am  făcut semn să aștepte. Le-am deschis cu cheia poarta, pe care ei au plecat precipitat. După câțiva pași s-au întors spre mine și m-au privit adânc în ochi, cu uimire și bănuială, în timp ce eu închideam grijuliu poarta la loc.

Florin ȘTEFĂNESCU (Linu)

*Text din volumul Povestiri ilustrate (se pot cumpăra şi-n rate), Editura Printech, Bucureşti, 2014

Caricatură de LINU

Sursă foto – AICI

L i k e   u s !