În România, există copii care nu au răsfoit niciodată o carte de povești. Cărora nu li s-a citit niciodată o poveste. Iar afara granițelor, sunt alți copii români care citesc – rar – o poveste în limba lor maternă.

 

În cadrul proiectului „Spune-mi o poveste pentru suflet”, căutăm 1000 de prieteni care să cumpere 3000 de cărți pentru 1000 de copii din comunități vulnerabile de la noi din țară, pentru copii români din Ucraina, din Ungaria, din Republica Moldova și din diaspora. Vrem ca fiecărui copil să i se ofere un set de trei cărți formatoare, scrise de Veronica Iani: Curajul, Perseverența, Maia și străinul. Prin 1000 de donații de 30 de lei dorim să strângem 30.000 lei (7.300$), pe care îi vom folosi ca volumele amintite să fie finalizate, să fie tipărite și să ajungă la beneficiari.

 

Pentru acești 1000 de copii vom organiza și ateliere „Spune-mi o poveste pentru suflet”, cu fiecare dintre cele trei cărți ale Veronicăi Iani.

 

Îndrăzneala, tenacitatea, discernământul se deprind din copilărie și se desăvârșesc toată viața. Iar semințele acestora se așază ușor în sufletele celor mici cu ajutorul poveștilor. Nu doar copiii, ci toți avem nevoie de povești. Mai ales de acelea care ne amintesc că alegerea binelui este cea mai bună alegere și că poate să fie mereu făcută.

 

Fii unul dintre cei 1000 de prieteni, pentru 1000 de copii! Dăruiește-i unui copil trei cărți despre curaj, despre perseverență și despre cum să te aperi de pericole!

 

Donează pe PAGINA DE FUNDRAISING

https://www.facebook.com/donate/3230463370400327/3443598428993538/

 

Invită-ți prietenii să doneze. Distribuie campania noastră! 

Mulțumim! 

***

Campania „1000 de prieteni, 3000 de cărți pentru 1000 de copii” este organizată de „Spune-mi o poveste pentru suflet”, cu sprijinul organizației Saint Paraskeva Orthodox Charity, din SUA.

„Spune-mi o poveste pentru suflet” a debutat în 2018 și este un proiect de educație a caracterului prin intermediul poveștilor. De atunci și până în prezent, în cadrul proiectului s-au desfășurat peste 200 de ateliere de povești în România și în străinătate, inclusiv online. Au fost organizate și 4 concursuri de creație pentru copii, cu peste 250 de participanți din România, din Republica Moldova și din diaspora.

 

Saint Paraskeva Orthodox Charity is a faith based non-profit organization that provides developmental and spiritual services through a grassroots approach focusing primarily on orphaned and disabled children in Romania’s most under served communities, providing support not just on a one-time basis but through long-term relationships. Our organization operates 100% on volunteer-based work, ensuring that the entire amount of your donations is allocated to our programs that make a difference in the lives of those individuals most in need of help.